Δυτική Μακεδονία: Θεματική ημερίδα για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της Οινοποιίας



ergaergretgrwtghΘεματική Ημερίδα Εργασίας, για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της Οινοποιίας, με τη διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, ξενοδοχείο «BELLA TOUMPA ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» .

Την ημερίδα εργασίας διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Προπαρασκευαστικής Δράσης, για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) στοχεύει στην ανάπτυξη των Περιφερειών με την αξιοποίηση των εξειδικευμένων προτερημάτων τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μία επιχειρηματική διαδικασία ανακάλυψης που αποκαλύπτει αυτά που μπορεί να κάνει μία περιφέρεια και οι επιχειρήσεις της καλύτερα, κυρίως με τη χρήση Έρευνας και Καινοτομίας.

Μεταξύ των επιλεγμένων τομέων – κλάδων προτεραιότητας του στρατηγικού σχεδίου RIS3 περιλαμβάνεται και η αγροδιατροφή (μεταποίηση–τυποποίηση χαρακτηριστικών αγροτικών προϊόντων/τρόφιμα, ποτά), που συμπεριλαμβάνει και τον κλάδο της οινοποιίας.

Κατά τη διάρκεια της θεματικής ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, για τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Έρευνα – καινοτομία & νέες τεχνολογίες στην αμπελουργία & στην οινοποιία
2. Δικτύωση – Νέες Αγορές – Συνέργειες – Προώθηση

Στόχο της ημερίδας εργασίας αποτελεί η καταγραφή των προτάσεων και ιδεών σε θέματα έρευνας-καινοτομίας και νέων τεχνολογιών που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση του κλάδου της οινοποιίας, τα οποία θα αποτελέσουν και το αντικείμενο των πρώτων προσκλήσεων του ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 για την ενίσχυση των δράσεων με δικαιούχους τις επιχειρήσεις, τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά κέντρα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της Περιφέρειας για την έξυπνη εξειδίκευση (RIS3).

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικό προσωπικό, εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής, φορείς και επιστήμονες του κλάδου της οινοποιίας. Η ημερίδα είναι ανοιχτή εκτός από τους επιχειρηματίες του κλάδου που είναι όλοι προσκαλεσμένοι να συμμετάσχουν να προτείνουν και να ενημερωθούν (αμπελουργοί, οινοποιητικές μονάδες, βιοτέχνες, έμποροι κλπ.) και στο κοινό που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.