Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης: «Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.»



epitropi-eirinisΚαμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με άλλοθι τις δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι, που έχουν -μέχρι τώρα- ως αποτέλεσμα πάνω από 140 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και σε όλο το γαλλικό λαό που δέχτηκε πολλαπλό δολοφονικό χτύπημα. Να μη χρησιμοποιηθεί το τραγικό αυτό γεγονός ως άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν αυτές που ενίσχυσαν τις εγκληματικές οργανώσεις τζιχαντιστών, τύπου «Ισλαμικό Κράτος» για την εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών τους σχεδίων. Κάθε φορά που εκδηλώνονται «τρομοκρατικά χτυπήματα», ακολουθούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η ομόφωνη έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλες, μετά από το γαλλικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή εμπλοκή όλων των κρατών – μελών της «με όλα τα μέσα» και στρατό, ανοίγει το δρόμο για παραπέρα γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή, στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική με πρόσχημα τους Τζιχαντιστές.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες: από τη μία πλευρά συμφωνεί δια του Υπουργού της σε αυτούς τους σχεδιασμούς και από την άλλη καθησυχάζει τον ελληνικό λαό, περί μη στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας μας.

Η όλη κατάσταση, μετά την 13η Νοέμβρη, απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση του Αντιιμπεριαλιστικού Φιλειρηνικού και Λαϊκού Κινήματος. Είναι σοβαροί οι κίνδυνοι που απειλούν τους λαούς. Καμία συμφιλίωση με τον ιμπεριαλισμό, όποια σημαία και αν σηκώνει για να δικαιολογήσει νέες επεμβάσεις, νέους πολέμους και νέα χτυπήματα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.