Πτολεμαΐδα: Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου – Ζητούνται άμεσες προσλήψεις γιατρών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο



yugluygluytdyktfk

Την άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και άλλο προσωπικό στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας, την επαναφορά των κλινών του  στις 250,  την ξεχωριστή διοικητική λειτουργία του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας και την ίδρυση κέντρου υγείας αστικού τύπου, θα  ζητήσει ο Δήμος Εορδαίας, στην συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα,  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  το μεσημέρι της Κυριακής, όπου μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, εξουσιοδοτήθηκε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην Πτολεμαϊδα, εφόσον δεν δοθούν από τον αρμόδιο Υπουργό,  άμεσες θετικές απαντήσεις και λύσεις.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα,  ο οποίος ζήτησε να συμμετέχουν με κινητοποιήσεις τους και οι φορείς της Εορδαίας, ενόψει του συλλαλητηρίου της 9ης Δεκεμβρίου στην Κοζάνη , συζητήθηκαν τα προβλήματα της υπολειτουργίας των κλινικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας και η διαχρονική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Με την επισήμανση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας διαθέτει τις δυνατότητες -και με την επέκταση του που ολοκληρώνεται – να γίνει η «ναυαρχίδα» για την δημόσια υγεία στην Δυτική Μακεδονία, αποφασίσθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, να επιχειρηθεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, με την συμμετοχή  των Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Εορδαίας, όπως και του Δημάρχου Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πτολεμαΐδα: Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου – Ζητούνται άμεσες προσλήψεις γιατρών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.