Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση: «Φλεβική Θρόμβωση: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε»



11kugftyuyfuiik

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στο Δήμο Κοζάνης, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Φλεβική Θρόμβωση: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε»  με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEO Pharma Ελλάς.

Συντονιστές της ημερίδας ήταν οι κ.κ. κος Αναστάσιος Σιδηράς, Ιατρός, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, Καρδιολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι Αγγειοχειρουργοί κ.κ. Τριαντάφυλλος Ιορδανίδης και Παναγιώτης Λάτσιος και η Αιματολόγος κα Βασιλική Γκάσταρη.

Οι έγκριτοι ομιλητές παρέθεσαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κλινική εικόνα των φλεβικών θρομβώσεων, τους παράγοντες κινδύνου και τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να επιφέρουν στον οργανισμό, καθώς και όλα τα νεότερα για τους τρόπους διάγνωσης, αντιμετώπισης και θεραπείας.

22rthsrtyheyrtjuhty

Εκτεταμένα επίσης αναλύθηκαν οι τρόποι πρόληψης των υποτροπών της φλεβικής θρόμβωσης, μερικοί από τους οποίους είναι η άσκηση, η αποφυγή της παρατεταμένης ορθοστασίας ή ακινησίας, η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και η εφαρμογή κατάλληλης ελαστικής κάλτσας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων κατά την κύηση. Παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θρομβοφιλία, τη συχνότητα της νόσου κατά την περίοδο της κύησης αλλά και της λοχείας, τους παράγοντες κινδύνου, καθώς και τους τρόπους πρόληψης της θρόμβωσης κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, όπου δόθηκαν χρήσιμες για την προστασία μας από τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, η οποία είναι σχετικά συχνή και ύπουλη πάθηση, με σοβαρές και επικίνδυνες για τον οργανισμό επιπλοκές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.