Δράσεις του Δήμου Κοζάνης με τη συμμετοχή σχολείων για την κλιματική αλλαγή



ssjtyliygogtyu78ifytΚλιματική αλλαγή προ των πυλών- Μπορούμε να την αντιστρέψουμε;

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινάει στο Παρίσι η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ηγέτες από 147 χώρες θα  συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή και τα μέτρα  που πρέπει να ληφθούν  για την αντιστροφή της, για την συγκράτηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αν  η θερμοκρασία του πλανήτη αυξηθεί περισσότερο από 2 βαθμούς, η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε καταστάσεις πρωτόγνωρες  και δύσκολα διαχειρίσιμες.

Είναι ένα στοίχημα επομένως αυτήν  την ύστατη στιγμή οι μεγάλοι της γης να τολμήσουν γενναίες  αποφάσεις  με γνώμονα  όχι οικονομικά συμφέροντα , αλλά περιβαλλοντικά  και κατ’ επέκταση ανθρώπινα οφέλη. Να τολμήσουν τη  μείωση  του ενεργειακού  αποτυπώματος. Να θεωρήσουν παρελθόν τα ορυκτά καύσιμα και ότι εκπέμπει  υπερβολικές ποσότητες  CO2  και να στραφούν σε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Να αποφασίσουν  για την αειφορία.

Η  χώρα μας, ένα από τα 18 καυτά σημεία του πλανήτη, υποψήφια για έντονα φαινόμενα λόγω  της κλιματικής αλλαγής, στο εγγύς μέλλον, οφείλει να σχεδιάσει άμεσα την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η περιοχή μας, ιδιαίτερα υπεύθυνη για υπερβολικές εκπομπές CO2  λόγω της καύσης του λιγνίτη, οφείλει να σχεδιάσει  ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο με στροφή στις ΑΠΕ.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη για  το κλίμα στο Παρίσι  διοργανώνει την 27/11 και την 30/11 εκδηλώσεις-δράσεις  στο ΔΑΚ Κοζάνης,  στις οποίες θα συμμετάσχουν σχολεία του Δήμου.

Στόχος των εκδηλώσεων- δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε να γίνουν πρεσβευτές ενός αειφόρου μέλλοντος στον πλανήτη.

Γιατί το μέλλον του πλανήτη είναι το μέλλον των επόμενων γενεών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.