Απόφαση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με το θεατράκι των «Οχληρών»



dimarxeio_kozanisaniΤην Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015,  συνεδρίασε το ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, παρουσία   του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Δεσποτίδη και των εκπροσώπων της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Οχληροί» με θέμα την  αξιοποίηση του μικρού θεάτρου (θεατράκι των «Οχληρών»), για την κάλυψη των αναγκών των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών θεατρικών ομάδων, καθώς και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε, ότι η παραχώρηση, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, της χρήσης του μικρού θεάτρου, που βρίσκεται στη στέγη της Αίθουσας Τέχνης (θεατράκι των «οχληρών») στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δεν επηρεάζει τις δράσεις της ομάδας των «Οχληρών», αλλά νομιμοποιεί μια άτυπη κατάσταση, η οποία ίσχυε στα προηγούμενα χρόνια.

Με τη νομιμοποίηση αυτή, ενισχύονται οι προσπάθειες από μέρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και κατ’επέκταση του Δήμου Κοζάνης για εργασίες συντήρησης για την ασφάλεια του κτιρίου αλλά και της Αίθουσας Τέχνης που βρίσκεται σε άμεση σχέση με το θεατράκι.

Επίσης συμφωνήθηκε να συσταθεί μία πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τρία μέλη του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ , έναν εκπρόσωπο της ομάδας των «Οχληρών» και έναν εκπρόσωπο από άλλη καλλιτεχνική ομάδα της πόλης, που χρησιμοποιεί το θεατράκι για τις μουσικές εκδηλώσεις του  και προτάθηκε αυτή να είναι η ομάδα «Φίλοι της τζαζ».

Στόχος της επιτροπής  να συντάξει έναν κανονισμό χρήσης του μικρού θεάτρου. Ο κανονισμός θα διασφαλίζει την σωστή και υπεύθυνη χρήση του χώρου από τις καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης που τη χρησιμοποιούν.
Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι πως η συνεννόηση, είναι αναγκαία συνθήκη για την ανεύρεση των βέλτιστων λύσεων, με γνώμονα πάντα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Συνεργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλους τους φορείς πολιτισμού, στο πλαίσιο όμως διαδικασιών, κοινά αποδεκτών από όλους και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.