Όλα έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας στο στρατόπεδο Ρωμανέλη



uytcuycukycuviΌλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας που θα γίνει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και από τις 12μ. μέχρι τις 14 μ.μ. στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Ρωμανέλη (3ο χιλιόμετρο της οδού Κοζάνης- Θεσσαλονίκης) και συντονίζεται από το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Ηλία Κάτανα.

Η άσκηση είναι ανοιχτή για το κοινό με ώρα προσέλευσης 11.30 μ.μ., ενώ θα την παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Παπαγεωργίου, πρόξενοι γειτονικών χωρών και εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί βάσει σεναρίου, το οποίο αφορά σεισμό 7 R, o οποίος έχει τραυματίες και εγκλωβισμένους.και συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως ο επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας,  το ΕΚΑΒ/ Παράρτημα Κοζάνης, η ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Κοζάνης, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Κοζάνης και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης.

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο εγχείρημα, με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ιδιωτικών ομάδων, τη μεταξύ τους συνεργασία και τη συνεργασία τους με τους κρατικούς φορείς. Με την άσκηση στοχεύουμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την προστασία των κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση σεισμικού φαινομένου, αλλά και η ενημέρωσή τους για τρόπους προφύλαξης και αντίδρασης” τόνισε ο Ηλίας Κάτανας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.