Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης στηρίζει την παράσταση «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κότζακ;»



ahrtgdhwasghws

Η παράσταση του Ντέιβιντ Γκρέιγκ «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κότζακ;» ανεβαίνει στην πόλη μας από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και το θέατρο ΠΟΡΤΑ της Ξένιας Καλογεροπούλου για τα σχολεία της πόλης. Είναι τιμή μας και καθήκον μας να στηρίξουμε αυτή την παράσταση, μέρος ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού project με δράσεις για τα σχολεία πάνω στα Δικαιώματα του Παιδιού. Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ, μια και 80 χρόνια μετά το έργο του Κόρτζακ «Σεβασμός στο Δικαίωμα του Παιδιού» και μόλις  26 χρόνια μετά τη σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τα Ηνωμένα Έθνη, το 1989, τα δικαιώματα των παιδιών συνεχίζονται να παραβιάζονται κατά κράτος.

Μια παράσταση δυνατή και ευαίσθητη, με μηνύματα για τον πόλεμο, το ρατσισμό, την ελεύθερη βούληση, τη κοινωνική δικαιοσύνη, που τα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν θα τα κρατήσουν σαν θησαυρό στην καρδιά τους.

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα που πραγματεύεται το έργο, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα δοθεί μια απογευματινή παράσταση ανοιχτή στο κοινό της πόλης, στις 7.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία του Συνήγορου του Παιδιού, Γιώργου Μόσχου, της  διευθύντριας του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ, Ξένιας Καλογεροπούλου, της σκηνοθέτιδας Άννας Μιχελή, της ψυχολόγου και διευθύντριας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης, Ευαγγελίας Μαστοροδήμου και του κοινωνιολόγου και συντονιστή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη. Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μια όμορφη παράσταση και να συμμετάσχουν σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με την ευχή η πόλη να αγκαλιάσει αυτό το αξιόλογο εκπαιδευτικό project.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.