Ανακοίνωση του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ελλησπόντου Κοζάνης και της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου σχετικά με απάτες και κλοπές στην περιοχή



srfhsrhsnhnshnjnsftrgynΈντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ενοχλήσεις ύποπτων ατόμων σε σπίτια, κυρίως ηλικιωμένων με σκοπό την εξαπάτηση για χρηματικά ποσά, αλλά και απόπειρες διαρρήξεων σε οικίες ακόμα και κατοικημένων με στόχο την ληστεία !

Τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά περισσότερο κατά τις βραδινές, νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, έχουν παρατηρηθεί και αναφερθεί φαινόμενα εξαπάτησης, ληστείας και απόπειρες διαρρήξεων σπιτιών τις τελευταίες ημέρες στο χωριό του Αγίου Δημητρίου.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα χωριά και όχι μόνο, με βάση τις δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από τα τελευταία παρόμοια γεγονότα του 2013, που ακόμα και κλοπές πεζών είχαν αναφερθεί, όπου μάλιστα με την επέμβαση της Αστυνομίας και την συμβολή κατοίκων και νέων του χωριού Αγίου Δημητρίου, έγιναν και συλλήψεις.

Κατά διαστήματα από εκείνη την περίοδο ενοχλήσεις για εξαπατήσεις έχουν αναφερθεί, αλλά το τελευταίο αυτό διάστημα παρατηρούνται έντονα τέτοιες καταστάσεις και έξαρση των φαινομένων αυτών.

Έτσι λοιπόν προς αποφυγή των παραπάνω και οποιοδήποτε άλλων κινδύνων εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ !!!

Επίσης εάν δείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ειδικά τις νύχτες, οτιδήποτε παράξενο να συμβαίνει ή κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο το οποίο κινείται ύποπτα και οι επιβάτες του να είναι άγνωστοι, παρακαλούμε να καταγράφεται ο αριθμός πινακίδας του αυτοκινήτου και σε περίπτωση ανάγκης να ειδοποιείτε την Αστυνομία !!!

Το τηλέφωνο της Αστυνομίας είναι το 100 χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε άλλο νούμερο μπροστά ή πίσω και κατευθείαν συνδέεστε με το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης !

Ενημερώστε τους ηλικιωμένους να μην πιστεύουν αγνώστους με δικαιολογίες δήθεν για το λογαριασμό της ΔΕΗ ή ότι τους έστειλε συγγενικό τους πρόσωπο και άλλα τέτοια προσχήματα και να ζητάνε βοήθεια ακόμα και για το παραμικρό όταν έχουν να κάνουν με άτομα που δεν αναγνωρίζουν.

Το μήνυμα απευθύνεται σε όλους και κυρίως σε νέους οι οποίοι θα πρέπει να επαγρυπνούν για κάθε τι περίεργο, παράξενο και ύποπτο πέφτει στην αντίληψη τους, έτσι ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και να προστατέψουν και τους κατοίκους μεγαλύτερων ηλικιών που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με αυτούς !!!

Με την συνεργασία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.