Ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για την κατάργηση των εξετάσεων για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές



eetem_kozanisΤην κατάργηση των εξετάσεων για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, ζήτησε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, με έγγραφο-παρέμβασή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, με αφορμή την ψήφιση του Ν.4342/2015, και την εκ νέου παράταση προθεσμίας πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών (έως τις 30 Ιουνίου 2016).

Στο σχετικό έγγραφο, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ επεσήμανε, τόσο τη δεδομένη αντίδραση των εμπλεκόμενων Μηχανικών της χώρας, όσο και τη μέχρι τώρα, μαζική, σχεδόν ολοκληρωτική, αποχή των Μηχανικών από τις εξετάσεις, ενώ ζήτησε και την πραγματοποίηση σχετικής συνάντησης με τον Υπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις απόψεις της επί του ζητήματος, αλλά και για θέματα που αφορούν στους Πτυχιούχους Μηχανικούς των Τ.Ε.Ι, καθώς και να καταθέσει την πρόταση της για τη διαδικασία πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών, στην οποία δεν προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων.

Συνεργάτες του Υπουργού επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε, αναφέροντας ότι είδαν με ενδιαφέρον τις απόψεις της Ένωσης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο προαναφερόμενο έγγραφο, ενώ δεσμεύτηκαν για πραγματοποίηση σχετικής συνάντησης στο προσεχές μέλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.