Σοκαριστικό ντοκουμέντο: Πανικός, τραυματίες και άνθρωποι κρεμασμένοι από τα παράθυρα στο Bataclan



911086_attack.PNG

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν – που στοίχησε τη ζωή σε 118 ανθρώπους – έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Το βίντεο τραβάει δημοσιογράφος της εφημερίδας που ζει σε παρακείμενο κτίριο. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές. Σοροί κείτονται στην πλαϊνή πόρτα, άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα του κτιρίου. Άνθρωποι προσπαθούν να απομακρύνουν τραυματίες από το σημείο σέρνοντάς τους.

Ο δημοσιογράφος, ο Daniel Psenny, ακούγεται να ρωτάει τι συμβαίνει. Δεν του απαντούν. Καταλαβαίνει φυσικά ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Κατεβαίνει να ανοίξει την πόρτα για να βρουν καταφύγιο άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από το Μπατακλάν.

Στο δρόμο βλέπει κοντά του έναν τραυματισμένο. Πάει κοντά του για να τον βοηθήσει. Πυρά διαπερνούν το αριστερό του χέρι…

Προσοχή σκληρές εικόνες:


Images de la fusillade au Bataclan από lemondefr
Η επίθεση στο Μπατακλάν

Τουλάχιστον 118 είναι οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα στο θέατρο Μπατακλάν. Τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο, όπου βρίσκονταν πάνω από 1.000 θεατές, και άνοιξαν πυρ σκορπώντας τον θάνατο φωνάζοντας «ο Αλάχ είναι μεγάλος».

Στη συνέχεια κράτησαν περίπου 100 άτομα σε ομηρία που έληξε με έφοδο της αστυνομίας. Νεκροί είναι οι τέσσερις δράστες αυτής της επίθεσης. Οι τρεις ανατινάχτηκαν πριν από την έφοδο της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως την ευθύνη για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Στο Μπατακλάν διεξαγόταν συναυλία ροκ συγκροτήματος (Eagles of Death Metal) και τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Εικόνες από την έφοδο της αστυνομίας στο Μπατακλάν:

Πηγή: tvxs.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σοκαριστικό ντοκουμέντο: Πανικός, τραυματίες και άνθρωποι κρεμασμένοι από τα παράθυρα στο Bataclan

  1. ΤΑ “ΑΔΕΡΦΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ… ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ… ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.