Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Μακεδονίας: Στο ίδιο έργο θεατές – ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψήφισαν τον προϋπολογισμό



laiki_sispeirosiΠέρσι, τέτοιο καιρό, η νέα και αντιμνημονιακή τότε περιφερειακή αρχή ψήφιζε τον προϋπολογισμό που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη, αυτή της ΝΔ. Έλεγαν τότε οι της συμπολίτευσης ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον προϋπολογισμό, δεν είχαμε χρόνο, ο επόμενος προϋπολογισμός θα είναι ολότελα διαφορετικός. Αυτά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο προϋπολογισμός για το 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλέον, ψηφίστηκε και είναι χειρότερος από τον περσινό.

Είναι χειρότερος γιατί τα προϋπολογιζόμενα ποσά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι μικρότερα από τα ήδη λιγοστά που προϋπολογίζονταν πέρσι. Είναι μικρότερα από αυτά που αποτυπώνονται στον απολογισμό για το 2014.

Είναι χειρότερος γιατί το ποσό που προϋπολογιζόταν πέρσι από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση έργων έχει σχεδόν εξαφανιστεί (για το 2015 προβλέπονταν 32.411.904 ευρώ, για το 2016 προβλέπονται 2.570.000 ευρώ)

Είναι χειρότερος γιατί ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της αιρετής Περιφέρειας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια γινόταν μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι αρνητική και ανησυχητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους.

Ο προϋπολογισμός συμβάλλει στην κλιμάκωση της επίθεσης που διεξάγεται με ενορχηστρωτές την κυβέρνηση και το κουαρτέτο. Η περιφερειακή αρχή, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Η μείζων αντιπολίτευση, αισθανόμενη και αυτή τις ανάγκες των καιρών, ψήφισε τον προϋπολογισμό για να συνεχίζεται στο διηνεκές η επίθεση.  Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ –σε μία guest εμφάνιση- ανακάλυψε ότι έγιναν θετικά βήματα, χωρίς να μπει στον κόπο να τα απαριθμήσει.

Και από κοντά ο χρυσαυγίτης να δηλώνει «εννοείται θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό».

Οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρέπει να συμμεριστούν αυτό που όλοι οι παραπάνω λένε, ότι δεν υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Δεν πρέπει να αποδεχτούν το στραγγάλισμα των πόρων που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Η κυβέρνηση, την ώρα που γκρεμίζει ότι έχει απομείνει όρθιο για τους εργαζόμενους, εργάζεται για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους επενδυτές, για την πλουτοκρατία.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να διεκδικήσουν:

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της περιφέρειας και των δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, κατάργησή του στα είδη πρώτης ανάγκης.

Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης-μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι).

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών και αθλητικών αναγκών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.