Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας – Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου



kytfkyvfukyu

Στα πλαίσια εορτασμού της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας από τον Τουρκικό ζυγό ο Δήμος Βοΐου  διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στη Νεάπολη από τη Δημοτική Αρχή και την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων.

Το βράδυ της Κυριακής το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας πραγματοποίησε μία υπέροχη μουσική εκδήλωση στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας. Πλήθος κόσμου και οι Κρήτες από την Ομοσπονδία Αποκορώνου Χανίων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Σιάτιστα παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε  με ποιήματα, απαγγελίες και τραγούδια, αφιερωμένα στη Σιάτιστα και την Κρήτη, από τη  χορωδία των μαθητών της Α Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Μαρίας Παπαδοπούλου, το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου υπό τη διεύθυνση του Πατήρ Δημητρίου Παπαδάκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και σκοπούς της Σιάτιστας από το συγκρότημα μαθητών και αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Αριώνες».

Εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου, ο υποδιευθυντής κ. Θωμάς Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο, και ιδιαίτερα τους φίλους από την Κρήτη που κάθε χρόνο βρίσκονται στη Σιάτιστα για να συνεορτάσουν μαζί με τους Σιατιστινούς την απελευθέρωση της πόλης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος.
Σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, χειροτεχνίας και καλλιτεχνίας από Σιατιστινούς καλλιτέχνες στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας. Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στις 3 το μεσημέρι, θα γίνουν τα Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου, στο λόφο του Υπολοχαγού Καπιτσίνη, όπου θα τελεστεί εσπερινός, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας ολοκληρώνονται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 , ανήμερα του εορτασμού, με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Δάρδα, Διδάκτορα Ιστορικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στην Πλατεία Τσιστοπούλου, και στη συνέχεια, παρέλαση  των μαθητών του Δήμου, συλλόγων Κρητών και Συλλόγων της περιοχής στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δήμου στη Σιάτιστα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.