10 ταΐστρες για αδέσποτα σε περιαστικά σημεία της πόλης από το Δήμο Κοζάνης



Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων που επανεντάσσονται βάσει του νόμου 4039/2012, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δημιούργησε δέκα οργανωμένους σταθμούς σίτισης αδέσποτων σκύλων σε  επιλεγμένα σημεία του περιαστικού ιστού. Η κίνηση αυτή  αποτελεί την πρώτη φάση, αφού αναμένεται να δημιουργηθούν  συνολικά δεκαεπτά σταθμοί. Ο κάθε σταθμός περιλαμβάνει ταΐστρα και ποτίστρα και θα παρέχει τροφή και νερό στα αδέσποτα σκυλιά. Η τροφοδοσία των σταθμών θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία του Δήμου και από  εθελοντές αναδόχους. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, φιλοζωικό σωματείο, φορέα, σύλλογο κλπ να επικοινωνήσει με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος (Πλ.28ης Οκτωβρίου, 1ος όροφος τηλ.2461350403) προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα και την ευθύνη της τροφοδοσίας μέσω υιοθεσίας  ενός ή περισσοτέρων σταθμών.

Παρακαλούνται οι πολίτες που θα συναντούν τους σταθμούς σίτισης να μην τοποθετούν τροφή ώστε να είναι ελεγχόμενη η τροφοδοσία τους και να σέβονται τα ζώα που σιτίζονται, όπως και τις κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί.

Τέλος ευχαριστούμε το  Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης για τη χορηγία του εξοπλισμού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.