Οι εκπλήξεις, οι εντυπώσεις και όλα τα παραλειπόμενα από την πρώτη ημέρα της Μπέτυ Μπαζιάνα ως διδάσκουσα στο ΠΔΜ



«Έχω τα πάντα μαζί μου», είπε σε σύντομη συνομιλία με καθηγητές – Έβγαλε από την τσάντα της ένα laptop, ένα πακέτο σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα – «Γεια σας είμαι η κυρία Μπαζιάνα και θα κάνουμε μαζί το μάθημα «”Δίκτυα Ι”», είπε απλά στους φοιτητές της.

Με ένα laptop, ένα πακέτο σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα έκανε την εμφάνισής της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η Περιστέρα Μπαζιάνα για την πρώτη ημέρα της ως διδάσκουσα του μαθήματος «Δίκτυα 1».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», ο Πρύτανης τη ρώτησε αν χρειάζεται κάτι. «Εχω τα πάντα μαζί μου», απάντησε η σύζυγος του πρωθυπουργού. Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους καθηγητές, παρουσία της γραμματέως, ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους συναδέλφους της και παρακάλεσε να μην τη βλέπουν ως την σύζυγο του πρωθυπουργού, αλλά όπως και τους υπόλοιπους διδάσκοντες. «Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση, αύριο θα είμαστε απλοί πολίτες«, είπε.

Η προετοιμασία

«Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα η Περιστέρα Μπαζιάνα ήταν στο γραφείο των καθηγητών και ετοιμαζόταν για την παράδοση», συνεχίζει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Όταν ήρθε η ώρα του μαθήματος, τρεις φοιτητές, που ορίστηκαν από συμφοιτητές τους, έκαναν… face control για να αποφύγουν  τη λαθραία είσοδο δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Οι τρεις φοιτητές, μαζί και ο πρόεδρος του τμήματος, Θ. Θεοδουλίδης καθόταν στην είσοδο του κεντρικού αμφιθεάτρου και άφηναν να περάσουν μόνο οι συμφοιτητές τους, ενώ η Μπέτυ Μπαζιάνα μπήκε από μια μικρή, πλαϊνή είσοδο. Τους συστήθηκε απλά: «Γεια σας είμαι η κυρία Μπαζιάνα και θα κάνουμε μαζί το μάθημα «”Δίκτυα Ι”»

Θερμή υποδοχή από τους Κοζανίτες

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, όπως γράφει ο Βηματοδότης, έτυχε θερμής υποδοχής από Κοζανίτες, οι οποίοι την παρακάλεσαν μάλιστα να μείνει και το βράδυ να τη φιλέψουν σε ταβερνούλες της περιοχής και να δει το πανηγύρι, αλλά η σύντροφος του Πρωθυπουργού με πλατύ χαμόγελο είπε: «Πολύ θα το ήθελα αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου».

Δυσάρεστη έκπληξη, κατά την ίδια πηγή αποτέλεσε για τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στεγάζεται πάνω από… σουπερμάρκετ και για να εισέλθεις στις αίθουσες χρειάζεται να το περάσεις ή να το προσπεράσεις.

Την κυρία Μπαζιάνα που πήγε στην Κοζάνη μέσω Θεσσαλονίκης, την παρέλαβε από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Βηματοδότη, ένα μαύρο αυτοκίνητο του Πανεπιστημίου (κάτι που συνηθίζεται).

Μέτρα λαμβάνει το Πανεπιστήμιο

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την παρουσία δημοσιογράφων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρύτανης ζητά οι δημοσιογράφοι να μην εισέρχονται χωρίς άδεια – να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν – στους χώρους του ιδρύματος ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το kozan.gr, «κυρίαρχη προτεραιότητα του Πανεπιστημίου μας είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις αίθουσες και στα εργαστήρια των Τμημάτων και των Σχολών. Για τον παραπάνω λόγο, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να σεβαστούν την πολιτική και τους κανόνες του Ιδρύματος και να μην εισέρχονται χωρίς σχετική άδεια στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου. Πολύ περισσότερο να μην φωτογραφίζουν και να μην βιντεοσκοπούν τους χώρους, τους καθηγητές, τους φοιτητές, και το Διοικητικό Προσωπικό του Ιδρύματος.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων, συνοδευόταν από άντρες της προσωπικής της ασφάλειας, ενώ διακριτικά εμφανής ήταν η παρουσία (για κάθε ενδεχόμενο)  και αστυνομικής δύναμης από την Ασφάλεια και το Α.Τ. Κοζάνης, περιμετρικά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το τμήμα.

Σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είπε πως ο «θόρυβος» για την άφιξη της κυρίας Μπαζιάνα ήταν αναμενόμενος. Ωστόσο, τόνισε πως αν και είχε αρχικά κάποια αμηχανία, η σύντροφος του πρωθυπουργού δηλώνει χαρούμενη που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με τους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, ενώ είναι πεπεισμένη ότι σύντομα όλοι στη σχολή θα επικεντρωθούν μόνο στη διδασκαλία της.

Πηγή: protothema.gr
Φωτογραφία: Δημήτρης Στραβού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.