Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχετικά με την απόλυση εργαζόμενης στα πεντάμηνα από τη δημοτική αρχή Κοζάνης



pame_logoΤο ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την απόλυση της εργαζόμενης στα 5μηνα και την στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών διαδικασιών απολύουν με fast truk διαδικασίες. Πανελλαδική πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός απόλυσης εργαζόμενης στα πεντάμηνα από τη δημοτική αρχή Κοζάνης της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Τόπος να ζεις) .

Η απόλυση είναι άδικη , παράνομη και εκδικητική. Θέλουν εργαζόμενους πειθαναγκασμένους, τρομοκρατημένους για να μπορούν να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική τους, στο όνομα «της καλής λειτουργίας των παιδικών σταθμών» και των υπηρεσιών του δήμου γενικότερα γι αυτό «παίρνουν και αποφάσεις δύσκολες» όπως τοποθετήθηκε ο δήμαρχος στο δημοτικό Συμβούλιο καλύπτοντας πλήρως την ενέργεια του προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης. Αυτή τη περίοδο πάνω από 150 άτομα κοινωφελούς εργασίας (πεντάμηνα) καλύπτουν θέσεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο.

Η καλή λειτουργία των παιδικών σταθμών και όχι μόνο δεν μπορεί να παρασχεθεί όταν υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις. Με αυτή τους την ενέργεια δείχνουν την πυγμή τους στον πιο αδύναμο εργαζόμενο γιατί υπάρχει και συνέχεια με τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ (συρρίκνωση δομών λόγω έλλειψης προσωπικού), τις μειώσεις μισθών, αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων που οδηγεί σε απολύσεις. Οι υπηρεσίες του δήμου θα είναι πλήρως ανταποδοτικές που τις συνέπειες θα τις ζήσουν το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Σε αυτή την ενέργεια του δήμου σύμμαχο είχαν τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Η Γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς εμφανίστηκε πρώτη φορά σε όλο αυτό το διάστημα στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου για να εκθειάσει τον εργοδότη της και να στηρίξει την απόλυση της εργαζομένης στα 5ηνα, ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου των ΟΤΑ Κοζάνης δεν πήρε θέση για το γεγονός. Οι εργαζόμενοι στο δήμο δεν μπορούν να είναι ήσυχοι ότι με τέτοιο συσχετισμό στα σωματεία θα αντιπαλέψουν την επέλαση στη ζωή τους με την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, η κυβέρνηση και στηρίζουν όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το δρόμο ανάπτυξης που βασίζει την οικονομία στο κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα να πάρουν την τύχη στα χέρια τους να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης και σε συμμαχία με μικροαγρότες, μικροεπαγγελματίες τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

2 σχόλια στο άρθρο “Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχετικά με την απόλυση εργαζόμενης στα πεντάμηνα από τη δημοτική αρχή Κοζάνης

  1. To na exei kanei lathos kapoios sti douleia tou re PAME to apokleieis? den prepei pote na ginontai apoliseis? I eiste toso sigouroi gia ti sigkekrimeni ipallilo oti itan apsogi sti douleia tis? Xoris na gnorizo ti sigkekrimeni kiria kai xoris na exo kati mazi tis…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.