Διάφορα νέα του Βοΐου, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου



eido45674646859784676

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ’’ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς η ‘’Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας’’, παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στην Ειδομένη ,συγκεκριμένα στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε και στην Αντιδήμαρχο του Δήμου Παιονίας κ.Πολυτίδου Εβελίνα ,τρόφιμα, είδη ανάγκης  που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Η αποστολή του συλλόγου αποτελούμενη από  πέντε μέλη του και δύο εργαζόμενοι του Δήμου ΒοΪου , ταξίδεψε μέχρι τον συνοριακό σταθμό Ειδομένης και παρέδωσαν όλο το υλικό(κονσέρβες ,φρυγανιές ,γάλα, μπισκότα,  χυμοί ,νερά, πάνες ,ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, κλπ) , ταυτόχρονα  εξυπηρέτησε την Ύπατη Αρμοστεία  του Ο.Η.Ε στην μεταφορά ρούχων, τροφίμων από τις αποθήκες του Ο.Η.Ε   που βρίσκονται στο χωριό  Ειδομένη , στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί όλους μέλη,  πολίτες, Δήμο Βοϊου και όλους τους  εθελοντές, εκτιμώντας την άκρως ανθρώπινη και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ προσφορά, ,που βοήθησαν και που στάθηκαν με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών,  οι οποίοι με αξιοπρέπεια έλαβαν τα τρόφιμα και έλαβαν εφόδια για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.


Συγχαρητήρια στην Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας από το Δήμο Βοΐου

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου συγχαίρουν θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Επίσης, ευχαριστούν και συγχαίρουν: 1. όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Δράσης και βοήθησαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας τα είδη που συγκεντρώθηκαν, και 2. τους δύο υπαλλήλους του Δήμου που βοήθησαν στην μεταφορά των ειδών με το φορτηγό του Δήμου Βοΐου από τη Σιάτιστα μέχρι τον Συνοριακό Σταθμό της Ειδομένης, όπου παράλληλα εξυπηρέτησαν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης από τις αποθήκες του ΟΗΕ στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Ο Δήμος Βοΐου, βοηθώντας την προσπάθεια της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας, διέθεσε το φορτηγό του Δήμου και δύο εργαζόμενους, για τη μεταφορά των ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η Αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Πολυτίδου Εβελίνα, η συγκεκριμένη αποστολή ήταν από τις πιο οργανωμένες αποστολές, καθώς τα είδη ήταν άψογα οργανωμένα και τακτοποιημένα σε κούτες, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο τους στη διανομή των ειδών στους καταυλισμούς των προσφύγων.


Σιάτιστα: Συναυλία με την Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Εορδαίας

Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Βοΐου και το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας σας προσκαλεί στη συναυλία με την Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Εορδαίας “Aριστοτέλης”. Η εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτώβριου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας. Τη Φιλαρμονική Μπάντα διευθύνει ο συντοπίτης μας Αργύρης Σαλαγκιώτης και πλαισιώνεται για την συγκεκριμένη συναυλία μας με μέλη της Φιλαρμονικής Σιάτιστας, ως αφετηρία μιας πολιτιστικής συνεργασίας όμορων Δήμων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.