Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα της τοπικής μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας!



laikienotitaΜια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό, βιβλία, αίθουσες, και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της περιοχής μας προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους.

Παράλληλα τελεί υπό κατάληψη το ΤΕΙ Μαιευτικής της πόλης μας, καθώς οι ελλείψεις στις κλινικές της Μαιευτικής και Παιδιατρικής του Μποδοσακείου νοσοκομείου έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης των φοιτητών-φοιτητριών της σχολής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκλέχτηκε μόλις ένα μήνα πριν με την υπόσχεση να δώσει λύσεις, να προστατέψει τους αδύναμους και το κοινωνικό κράτος. Μια κυβέρνηση που μόνο αριστερή και «ευαίσθητη» δεν αποδεικνύεται, έχοντας ήδη εξαγγείλει φοροκαταιγίδα και περικοπές μισθών και συντάξεων, μέτρα που γονατίζουν τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.  Μια κυβέρνηση που κάνει …οικονομία  στις δαπάνες για την Παιδεία και Υγεία , για να μην αγγίξει το μεγάλο κεφάλαιο και να εξακολουθήσει παράλληλα να πληρώνει το χρέος στους διεθνείς τραπεζίτες. Μια κυβέρνηση που υπέγραψε άλλο ένα μνημόνιο πάνω στις πλάτες του κόσμου που υποφέρει,  ενώ τα σχολεία και οι σχολές στενάζουν .Κι έχει το θράσος η κυβέρνηση, ενώ δε διορίζει εκπαιδευτικούς, να διορίζει …178 παππάδες, όπως έγινε πριν λίγες μέρες!

Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία έχουν απέναντί τους μια άθλια συμμαχία δυνάμεων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη μια, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη από την άλλη, που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξοντώσουν τον απλό κόσμο για να συμμορφωθούν με όσα διατάζει το ευρωπαϊκό κατεστημένο .

Τέρμα τα ψέματα! Όλη η κοινωνία που πλήττεται από τη Μνημονιακή Συμμαχία πρέπει να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει τα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας! Η νεολαία επανειλημμένα στο παρελθόν έχει δείξει τη δύναμή της και για άλλη μια φορά αρνείται το μαύρο παρόν και μέλλον που της πλασάρουν. Είναι ώρα να πρωταγωνιστήσει ξανά, να διεκδικήσει, να ενώσει τη φωνή της με άλλα κομμάτια της κοινωνίας που βγαίνουν στους δρόμους, όπως οι εργαζόμενοι και οι αγρότες. Στις 12 Νοέμβρη έχει εξαγγελθεί Γενική Πανελλαδική Απεργία και πρέπει να αποτελέσει μέρα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με τον κόσμο να ενώνεται στις πλατείες όλης της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών-τριών και των φοιτητριών-τών για καλύτερη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, αξιοπρεπή σχολεία και σχολές, προσλήψεις εκπαιδευτικών, είναι δίκαιες και έχουν την αμέριστη στήριξή μας. Η κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους, στη συλλογικότητα βρίσκεται η δύναμη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.