Συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα για καλλιέργεια κάνναβης – Είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του πλήρως διαμορφωμένο υδροπονικό σύστημα



Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Πτολεμαΐδας για καλλιέργεια κάνναβης

Καλλιεργούσαν σε αγροτική περιοχή της Πτολεμαΐδας -14- δενδρύλλια κάνναβης

Ο ένας εκ των δύο είχε εγκαταστήσει εντός της οικίας του πλήρως διαμορφωμένο υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας κάνναβης

Χθες (06-10-2015) το πρωί σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας συνέλαβαν δύο άτομα, έναν ημεδαπό άνδρα 51χρονών και μια αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοο Ουκρανίας 46χρονών, για καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε σε περιοχή της Πτολεμαΐδας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δυο προαναφερόμενοι και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-1.880- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
τρία (3) μαχαίρια, ένα (1) σπρέι πιπεριού και μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων,
τρία  (3) κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των 300€.

Ακολούθως από την συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκε σε περιοχή της Πτολεμαϊδας, το σημείο που οι συλληφθέντες καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) απογυμνωμένοι κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,60 εκατοστά έως 1,28 μέτρα, καθώς και διάφορα εργαλεία (φτυάρι, σκαλιστήρι, δοχείο νερού, φυτοφάρμακα, λιπάσματα).

Στη συνέχεια σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκε στο σπίτι του 51χρονου ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο είχε εγκαταστήσει σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών  (φωτισμού – θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, με χρήση τεχνητών μέσων και χημικών λιπασμάτων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα πλήρως διαμορφωμένο υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας φυτών κάνναβης,
-1,469- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-4- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
-347- σπόροι κάνναβης,
-2- πομποί παρακολούθησης με κάρτες SIM ,
-4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
-1- σιδερογροθιά και -1- πτυσόμενη ράβδος, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων,
-1- ανιχνευτής μετάλλων,
-3- πίπες καπνίσματος κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των -545,00€- και
-200- δολάρια των ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.