Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στον Δήμαρχο Εορδαίας



tshrfsrfthhryΟ Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  υποδέχθηκε   την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015,  στο Γραφείο του στο Δημοτικό Κατάστημα τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας  Christophe  Le Rigoleur , ο οποίος επισκέφθηκε    την Πτολεμαΐδα προκειμένου να παραστεί στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius,   του Γυμνασίου  Ανατολικού, που  πραγματοποιήθηκε  την ίδια ημέρα το απόγευμα  στο χώρο του Παλαιοντολογικού –Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας.

Στη διάρκεια της  συνάντησης υπήρξε   ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπου εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση διατήρησης των φιλικών  σχέσεων  , ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας , που αφορούν την λειτουργία της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά  και την περιοχή.

Ο κ. Ζαμανίδης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας σχετικά με τα  όσα χαρακτηρίζουν τον Δήμο Εορδαίας , αναφέρθηκε στα μείζονος σημασίας ενεργειακά και περιβαλλοντικά  θέματα , καθώς  και στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να δώσει ανάπτυξη και προοπτική στον τόπο.

Από την πλευρά του ο κ. Πρόξενος  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εορδαίας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία , τονίζοντας ότι υπήρξε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς και οι δύο χώρες έχουν πολλές ομοιότητες , ίδια διακυβεύματα και κοινά  φλέγοντα ζητήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.