«Τα πράσινα σημεία, θα έρθουν σύντομα στην πόλη της Κοζάνης» – Εγκαίνια της έκθεσης «Σχεδιασμός Πράσινου Σημείου» – Δείτε φωτογραφίες



u76uj7ej67k647

«Τα πράσινα σημεία, θα έρθουν σύντομα στην πόλη της Κοζάνης, θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής παιδείας των δημοτών».

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών “Σχεδιασμός Πράσινου Σημείου (GREEN POINT)” με τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΔΥΜΑ .3R, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου στην πρωην αίθουσα υποδοχής και έκδοσης εισητηρίων του σταθμού του ΟΣΕ στην Κοζάνη.

Τα Πράσινα σημεία, είναι ένας σχεδιασμός εγκαταστάσεων, επαναχρησιμοποίησης υλικών, με σύγχρονα μέσα και δικτύωση.

Το όραμα της ΔΙΑΔΥΜΑ, κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρίας, είναι να γίνει τουλάχιστον ένα πράσινο σημείο σε κάθε μεγάλη πόλη της περιφέρειας, ενώ στην Κοζάνη θα γίνουν τουλάχιστον δυο Πράσινα Σημεία.

Από τις δώδεκα ομάδες αρχιτεκτόνων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οι οποίες κατέθεσαν τα αρχιτεκτονικά τους σχέδια για τα Πράσινα Σημεία, τρεις ομάδες έχουν λαβει βράβευση, όπου θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για τη ΔΙΑΔΥΜΑ για την εφαρμογή των αρχιτεκτονικών σχεδίων.

Για το σχεδιασμό των Πράσινων Σημείων εργάστηκαν σημαντικές επιστημονικές ομάδες, οι οποίες κατέθεσαν τα αρχιτεκτονικά τους σχέδια και η αξιολόγηση των οποίων προέκυψε με κλήρωση από εκλεγμένη πενταμελή κριτική επιτροπή Αρχιτεκτόνων του ΥΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων και ένας διακεκριμένος Κοζανίτης ο κ. Κώστας Ζιώγας.

Η Έκθεση Αρχιτεκτινικού Διαγωνισμού Ιδεών, “Σχεδιασμός Πράσινου Σημείου(GREEN POINT) με τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΔΥΜΑ .3R, θα είναι ανοιχτή όλη την εβδομάδα.

Τα παρακάτω έργα είναι τα 3 βραβευμένα των Αρχιτεκτονικών ομάδων.

1srfghbnwsr

2etyjrtyuy

3teyjretuy

4stghyjndthydt

6yujmkryuyh

5etjhnyedty

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.