Το ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης στα Σύνορα της Ειδομένης με την Αποστολή Βοήθειας της Π.Δ.Μ για τους Σύριους Πρόσφυγες



Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης ανταποκρινόμενο στο Κάλεσμα Ανθρωπιάς, Βοήθειας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, έπειτα από την πρωτοβουλία του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιαννακίδη Σταύρου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης ΑγγίΖωο, συμμετείχε στην συγκέντρωση Τροφίμων για τους Σύριους Πρόσφυγες στα Σύνορα Ειδομένης.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης είχε επίσης την ευκαιρία να συνοδέψει την Αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Παράδοση των Τροφίμων και να γίνει «αυτόπτης μάρτυρας» των τραγικών αποτελεσμάτων από όσα συμβαίνουν στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτή, αντικρίζοντας κατάματα αυτήν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Πρόσφυγες και αποκτώντας ζωντανή και πλήρη εικόνα και γνώση της όλης κατάστασης που επικρατεί στα Σύνορα της Ειδομένης.

Την Αποστολή των δύο Φορτηγών γεμάτα Τρόφιμα και Είδη Πρώτης Ανάγκης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνόδεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας στις 16-09-2015.

Εκ μέρους του Τοπικού Συμβούλιου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης στην Αποστολή συμμετείχε ο Αλέξανδρος Κοκκινίδης και την όλη Πορεία και Δράση κατέγραψε με την κάμερα του ο Κωνσταντίνος Περτσινίδης από το Μαυροδένδρι Κοζάνης.

Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Σταύρο Γιαννακίδη, στο Φιλοζωικό Σωματείο ΑγγίΖωο για την Πρωτοβουλία και την Ενέργεια αυτή και σε όσους εργάστηκαν για το Σκοπό αυτό, αλλά και φυσικά όλους τους Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που συνεισέφεραν και συμμετείχαν σε αυτήν την Προσπάθεια Προσφοράς, Αγάπης και Αλληλεγγύης !

Πρέπει να συμμετέχουμε και να υποστηρίζουμε τέτοιες Δράσεις και άλλες παρόμοιες Ενέργειες και να συμβάλλουμε δίνοντας λύσεις με τα όποια μέσα και από τις όποιες θέσεις διαθέτουμε και κατέχουμε.

Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, δεν πρέπει να μείνουμε (τηλε)θεατές και σχολιαστές εκ του ασφαλούς(;), ή κοινοποιώντας μόνο το πρόβλημα στα Κοινωνικά Μέσα Διαδικτύου κάνοντας θετική ή αρνητική κριτική και κατηγορώντας.
 
Πρέπει να προσπαθούμε να βοηθάμε και να συμμετέχουμε με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και από μακριά προσφέροντας αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως θα μπορούσε να είμαστε (και) εμείς στην θέση τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.