Περίπτωση απόλυσης εργαζομένης από παιδικό σταθμό του Δήμου Κοζάνης – Καταγγελία από το ΠΑΜΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΟΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Είναι γνωστό ότι στους δήμους της χώρας εφαρμόζονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα γνωστά πεντάμηνα. Δουλειά 5μηνης διάρκειας έναντι 490 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ηλικία πάνω από 25 χρόνια και 427 ευρώ για όσους έχουν ηλικία κάτω από 25 χρόνια, σε υπηρεσίες και δομές που έπρεπε να είναι πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό για να ανταπεξέρχονται στο σκοπό τους.  

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η σημερινή  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλεγαν ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα αυτό που κυρίως  επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να δημιουργούν φθηνό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες του κεφαλαίου. Θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Θέλουν η νέα γενιά να δεχτεί να ζει μια χαμοζωή που θα περιπλανιέται από την ανεργία στη μισοδουλειά και θα παρακαλάει για ένα μισθό που και αυτός θα είναι λειψός.

Η Δημοτική αρχή  Κοζάνης προχωράει ακόμα παραπέρα. Έφθασε στο σημείο ακόμα και να απολύει εργαζόμενη στα 5μηνα. Αυτό συνέβη την περασμένη βδομάδα όταν εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του δήμου  πήγε στη δουλειά της και της είπαν να περάσει από τη διοίκηση να πάρει την απόλυσή της. Ο κ. Κουτσοσίμος, πρόεδρος του οργανισμού για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του δήμου, εισηγήθηκε την απόλυσή της με τον ισχυρισμό ότι η εργαζόμενη «αρνήθηκε να εκτελέσει τα καθήκοντα της και έδειξε απρεπή συμπεριφορά». Πέρα από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανυπόστατοι, σημειώνουμε ότι χρειάζεται μεγάλο θράσος για να απολύσεις εργαζόμενο, που χρόνια βρισκόταν στην ανεργία και βρήκε μια «διέξοδο» για 5 μήνες. Με τέτοιες πράξεις θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα, όπου χρειαστεί και έχει ανάγκη ο δήμος, άσχετα αν γνωρίζουν ή έχουν την απαραίτητη ειδίκευση.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή τη κατάσταση.

Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόλυση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην εργασία, να αντισταθούν σε όποιον τα αμφισβητεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.