Ο Αίας του Γιάννη Ρίτσου στην Κοζάνη – Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης



dipethe_bigΠαρασκευή 30 –  Σάββατο 31 Οκτωβρίου και Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης,  9.00μ.μ.

Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, σκηνογραφική επιμέλεια:
Δήμητρα Λαρεντζάκη
Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου
Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Κινηματογραφικός Αίαντας: Νίκος Τσολερίδης

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος

Ευχαριστούμε τον Ρίτσαρντ Άντονι για τη βοήθειά του στην κατασκευή του σκηνικού χώρου.
Η φωτογραφία της αφίσας και οι φωτογραφίες των δοκιμών της παράστασης είναι του Αλέξανδρου Βρεττάκου.

Ο αριστουργηματικός δραματικός μονόλογος του Ρίτσου ανιχνεύει την πορεία του Αίαντα από το σκοτάδι στο φως και τη δικαίωση. Ο ηρωικός, ο δυνατός, ο αδάμαστος Αίαντας δεν μπορεί να υπάρχει πια. Οι νίκες του αποδεικνύονται φανταστικές, οι χρυσές πολιτείες που κυρίευσε ανύπαρκτες. Αντιμέτωπος με το εσωτερικό του σκοτάδι, το βιώνει, το παλεύει, το κατανοεί, το αποδέχεται και ξεκινά έναν νέο δρόμο προς την αλήθεια.

«Εμένα μου φτάνει αυτό που βρήκα, χάνοντας τα πάντα», λέει. Αναζητώντας το φως και την ελευθερία, ο τσακισμένος Αίαντας βρίσκει την πίστη να ξαναβλαστήσει, να ξαναγεννηθεί σε έναν κόσμο που δεν θα θυμίζει τον παλιό, τον γεμάτο ψέματα και «χωρίς καθόλου αγάπη». Η παράσταση ακολουθεί αυτή τη διαδρομή του Αίαντα, που υπερασπίζεται όλους εκείνους που διεκδικούν μια προσωπική αλήθεια και ταυτότητα. Όσους βρίσκουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι, να υψώσουν ανάστημα, με οποιοδήποτε κόστος. Σε μια παράλληλη διαδρομή, η ζωή του ποιητή φωτίζεται απροσδόκητα, καθοριστικά, αμετάκλητα από αυτόν τον συγκλονιστικό μονόλογο-μαχαίρι.

Ενημερώνουμε ότι για τις ανάγκες της παράστασης η σκηνή διαμορφώθηκε με τοποθέτηση καθισμάτων σε αμφιθεατρική διάταξη για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η προπώληση έχει ξεκινήσει.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € κανονικό & 7 € μειωμένο

ΠΛΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης
Τηλ: 24610 24062 – εσωτ.1 – Τασούλα Σιμάρα (ώρες γραφείου)
και το Σαββατοκύριακο 11π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ.
Στο καφέ Χαρμάνι Μ. Αλεξάνδρου 45, τηλ. 2461 037000

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.