Βίντεο με δήλωση του Αντιδημάρχου Κώστα Δεσποτίδη για τη χωροθέτηση της πιάτσας ταξί στο κέντρο της Κοζάνης



Για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κέντρου της πόλης, σε συνδυασμό με την επικείμενη αποπεράτωση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Νίκης, η Δν/ση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές Κυκλοφοριακού και Ποιότητας Ζωής, πρόταση για αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποία είναι: Τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζεται σαν χώρος στάθμευσης (πιάτσας) των ταξί η οδός Τσόντζα, Ζητώντας να παραμείνει και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση, ο νέος χώρος στάθμευσης (πιάτσας) των ταξί που μεταφέρθηκε προσωρινά, με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις οδούς Εθελοντών και Ιπποκράτους, με την επέκταση της σε τμήμα της οδού Σεφέρη, διότι, η απαιτούμενη ράμπα προσαρμογής του επιπέδου της πλατείας με το οδόστρωμα της οδού Παύλου Μελά, για την ομαλή πρόσβαση των οχημάτων, αποτελεί σημείο εισόδου μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων, στο πρώτο επίπεδο της πλατείας με κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών προβλημάτων. Επιπλέον η νέα θέση συγκεντρώνει τα εξής πλεονεκτήματα:

α. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση των ταξί από την οδό Π.Μελά, με δύο σημεία εισόδου, από τις οδούς Εθελοντών και Κ.Παλαιολόγου, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον κυκλοφοριακό φόρτο, στο ευρύτερο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης.

β. Στην οδό Ιπποκράτους, λόγω της κατηφορικής κλίσης της, δεν απαιτείται να τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας των σταθμευμένων ταξί, εώς το σημείο εξόδου των, προς την οδό Π.Μελά, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την επιβάρυνση που προκαλείται από την ηχορύπανση, την παραγωγή και εκπομπή καυσαερίων, στις παρόδιες ιδιοκτησίες.

Η πρόταση αυτή της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει και την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Άγιος Χριστόφορος.

γ. Με την απομάκρυνση των ταξί από την οδό Τσόντζα, επεκτείνεται ο ενιαίος ζωτικός χώρος της πλατείας, στην βόρεια πλευρά της, εώς τα όρια του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, εξασφαλίζοντας επιπλέον ελεύθερο χώρο για τους πολίτες.
.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι των οδών Σεφέρη, Εθελοντών και Ιπποκράτους να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, εώς την Παρασκευή 02-10-2015, προκειμένου να εξετασθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, για την διαμόρφωση των εισηγήσεων των, προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.