Πέφτει η αυλαία των φετινών Λασσανείων 2015 με τη Χοροθεατρική παράσταση «Άπολις»



Με τη Χοροθεατρική παράσταση «Άπολις» πέφτει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης η αυλαία των Λασσανείων 2015 από την ομάδα Pas.Par.Tu Dance Company. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται με το χοροθέατρο και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.  Άκρως ελληνικό και με ελληνική μουσική, το “Άπολις” θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο του χορού.

Η παράσταση διερευνά την σχέση πολίτη-κράτους, ανθρώπου –εξουσίας με όχημα το σώμα και οδηγό τη μουσική. Αναγνώρισε στα σώματα-σύμβολα μια εικόνα οικεία. Αυτή της σύγχρονης κοινωνίας που επαναστατεί, εφησυχάζει, καθοδηγείται, νοσεί, συντάσσεται, απαιτεί, οραματίζεται. Εσύ είσαι πολίτης ή άπολις ;

Πόσο χώρο αφήνουν τα σύνολα και η οργανωμένη κοινωνία στην ανθρώπινη υπόσταση και πόσο χρήσιμη μπορεί να γίνει  η επιλογή της μη ένταξης. Μέσα από μια διαδρομή στους αποπνικτικούς δρόμους μιας πόλης πρέπει να υπάρξεις είτε ως εξημερωμένος είτε ως θεριό, είτε ως άνθρωπος ή γιατί όχι ως θεός.

Σύλληψη – Χορογραφία: Σοφία Μάντη, Βοηθός Χορογράφου:  Ευγενία Ψωμιάδου
Γενική Είσοδος: 6 ευρώ
Τα 2 εισιτήρια 10 ευρώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.