Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή



Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη είχε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, συνοδευόμενη από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα λαϊκών αγορών Ματθαίο Καλαϊτζόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχε στη συνάντηση μαζί με τις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν ο νόμoς 4264/2014 για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστημάτων και άλλες διατάξεις, που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και η διευθέτηση των ζητημάτων που δημιουργεί η εφαρμογή του με έμφαση σε προβλήματα ερμηνείας, καθώς και στην εφαρμογή των νομοθετικών αυτών διατάξεων.

Για τα συγκεκριμένα ζητήματα, να σημειωθεί, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε ήδη κάνει προεργασία σε συσκέψεις που προηγήθηκαν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ημερίδα παρουσία των στελεχών της υπηρεσίας της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, όπου έγινε ενημέρωση για την υφιστάμενη νομοθεσία και παράλληλη εξέταση όλου του νομοθετικού πλαισίου για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Ο κ. Παπαδεράκης ήταν θετικός στα ζητήματα που τέθηκαν και στις όποιες αλλαγές προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νόμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.