Συναντήσεις του Δημάρχου Εορδαίας για τη νέα σχολική χρονιά και για την επαναλειτουργία της μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α΄ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη επισκέφθηκε την Τρίτη 8-9-2015 στο Γραφείο του  ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος  Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την περιοδεία του στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής  εν όψει της έναρξης του νέου Σχολικού έτους.
 
Στη σύσκεψη που ακολούθησε , στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Αικατερίνη Ασπράγκαθου, ο εκπρόσωπος Α΄θμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ευστάθιος Θεοφυλακτίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Εορδαίας Ιωάννης Αριστερίδης ,   κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε  στη συνολική εικόνα λειτουργίας των Σχολικών μονάδων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κτιριακό πρόβλημα , τόνισε την ανάγκη κατασκευής νέων Σχολείων που αποτελεί βασικό μέλημα της  Δημοτικής Αρχής ,ενώ επεσήμανε ότι τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε μία σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών  χώρων των Σχολείων.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση του Δημάρχου ήταν άριστη στο αίτημα της συνεργασίας  για την προώθηση και αντιμετώπιση των ζητημάτων  της εκπαιδευτικής κοινότητας της Εορδαίας , τονίζοντας  πως θα καταβληθεί κάθε  δυνατή προσπάθεια, ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.   .          

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ   ΜΟΝΑΔΑΣ  3  ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Το θέμα της επαναλειτουργίας της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας.
    
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μίμης Δημητριάδης καθώς και ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κωνσταντινίδης.
   
Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση τόσο από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Μιχάλη Μήτκα, όσο και από τον Πρόεδρο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Νικόλαο Κωτίδη σχετικά με τις φήμες περί οριστικής παύσης της Μονάδας, χωρίς την ύπαρξη επισήμου εγγράφου, αλλά και η πληροφόρηση από τον κ. Δημητριάδη ότι δεν υπάρχει ανάλογη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας (καθώς η εν λόγω Επιτροπή δεν συνεδριάζει τον μήνα Αύγουστο).  
   
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας επανέλαβε την πάγια θέση του για την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας, τονίζοντας την συμβολή της στην επάρκεια θερμικών φορτίων για την Τηλεθέρμανση, αίτημα το οποίο και θα μεταφέρει στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. απο τον οποίο θα ζητήσει επίσης εναλλακτικές λύσεις για τον φετινό χειμώνα.   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.