Στήριξη ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου Κοζάνης στην Συγκέντρωση Τροφίμων της Π.Δ.Μ για τους Εγκλωβισμένους Μετανάστες στα Σύνορα



Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης στηρίζει την Δράση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρου Γιαννακίδη σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης ΑγγίΖωο, για την συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες των εγκλωβισμένων μεταναστών στα σύνορα.

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις του γνωστού προβλήματος μετακίνησης μεγάλων πληθυσμών και των δεινών που υφίστανται τόσο στις χώρες τους όσο και στην αβέβαιη και πολλές φορές θανατηφόρα πορεία τους για ελπίδα στην ζωή, πρέπει όλους να μας προβληματίσει για το αύριο το δικό μας και το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Επιτέλους οι υπαίτιοι και υπεύθυνοι αυτών των τραγικών καταστάσεων, που δεν φτάνουν όλες οι λέξεις του κόσμου για να περιγράψουν, πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους και των ευθυνών τους.

Οι Ηγέτες των χωρών, μαζί με τους Παγκόσμιους και Διεθνείς Οργανισμούς που προσπαθούν να σώσουν και να φροντίσουν αυτούς τους ανθρώπους, να σταματήσουν να είναι παρατηρητές και να δώσουν ένα τέλος χτυπώντας το κακό στην ρίζα του, σταματώντας αυτούς που προκαλούν αυτήν την τόσο σκληρή, άδικη και βάναυση πραγματικότητα, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους, των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της ελπίδας για καλύτερη ζωή, σε όποιο σημείο της γης υπάρχει και από όπου και αν προέρχεται.

Πρέπει να συμμετέχουμε και να υποστηρίξουμε την συγκεκριμένη Δράση και άλλες παρόμοιες Ενέργειες, αλλά και να συμβάλλουμε δίνοντας λύσεις με τα όποια μέσα και από τις όποιες θέσεις διαθέτουμε και κατέχουμε.

Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, δεν πρέπει να μείνουμε (τηλε)θεατές και σχολιαστές εκ του ασφαλούς(;), ή κοινοποιώντας μόνο το πρόβλημα στα Κοινωνικά Μέσα Διαδικτύου.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε έστω και από μακριά με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας έχοντας στο μυαλό μας πως θα μπορούσε να είμαστε (και) εμείς στην θέση τους.

Παραδείγματα υπάρχουν, όπως του πρόσφατα συγχωρεμένου παπαΣτρατή από την Λέσβο : http://m.lifo.gr/team/bitsandpieces/60107
(Το σκίτσο ειναι του Γιάννη Αντωνόπουλου και πραγματικά απεικονίζει την σκληρή πραγματικότητα αγγίζοντας την καρδιά μας και μιλώντας στην ψυχή μας).
Ενσωματωμένη εικόνα

Ενισχύουμε κάθε προσπάθεια ακόμα και με την ελάχιστη προσφορά που μπορούμε να δώσουμε και εκμεταλλευόμενοι και την μικρότερη δυνατότητα που διαθέτουμε, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είτε είναι μετανάστες είτε είναι συμπολίτες μας και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ψυχούλες και ζωές μικρών παιδιών.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για τα οποία δεν απαιτείται συντήρηση (ψυγείο) ή επεξεργασία (μαγείρεμα), όπως : νερά εμφιαλωμένα, μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές, κρουασάν, χυμοί, γάλα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες και παιδιά (βρεφικές πάνες, σερβιέτες), μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.

Τα τυποποιημένα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 σε καθημερινή βάση και σε ώρες λειτουργίας υπηρεσιών 08:00 π.μ έως 14:00 μ.μ, στο κτίριο της Π.Ε Κοζάνης (κτίριο πρώην Νομαρχίας Κοζάνης) και στο ισόγειο αυτής στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Κοζάνης, με υπεύθυνο συγκέντρωσης την κυρία Μπαλιάμη Κωνσταντίνα, στο κτίριο της Π.Ε Γρεβενών (κτίριο πρώην Νομαρχίας Γρεβενών) με υπεύθυνο συγκέντρωσης την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Γρεβενών, στο κτίριο της Π.Ε Καστοριάς (κτίριο πρώην Νομαρχίας Καστοριάς) με υπεύθυνο συγκέντρωσης την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Καστοριάς και στο κτίριο της Π.Ε Φλώρινας (κτίριο πρώην Νομαρχίας Φλώρινας) με υπεύθυνο συγκέντρωσης την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Φλώρινας.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις, τους συλλόγους, τους φορείς αλλά και τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια μας αυτή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.