Συμφωνία μεταξύ ΟΑΠΝ και Αθλητικών Ομάδων για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Κοζάνης



Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας  (ΟΑΠΝ)  Δήμου Κοζάνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2015 τα Κλειστά Γυμναστήρια  του Δήμου Κοζάνης  θα είναι ανοιχτά για τις αντίστοιχες αθλητικές ομάδες, μετά την  συμφωνία που επήλθε μαζί τους σχετικά με το αντίτιμο χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Και οι δυο πλευρές  αποδέχτηκαν ότι υπάρχει ανάγκη  συμμετοχής  όλων  στα έξοδα συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων,  ειδικά μετά τις περικοπές των τελευταίων ετών κατά 62% των κρατικών επιχορηγήσεων προς το Δήμο και τον ΟΑΠΝ αντίστοιχα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Για τις έξι  ομάδες (ΑΕΚ, Γυμναστικός, Διόσκουροι, Εθνικός, Ηρακλής,  Λασσάνης),  επειδή  ανήκουν σε Εθνική κατηγορία ή σε ανώτερη κατηγορία στο τοπικό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας  αυξημένα έξοδα μετακινήσεων,  το αρχικό από το Νοέμβριο 2014  χορηγηθέν  ποσοστό  έκπτωσης 30%, με μέση τιμή χρήσης τα 2,4 ευρώ ανά ώρα συμφωνήθηκε  να αυξηθεί κατά 10%  και να διαμορφωθεί στα  40%, ορίζοντας  ενιαία τιμή  ωριαίου αντιτίμου  για όλες τις ανωτέρω ομάδες  στα 2.04 ευρώ. Η ίδια τιμή (2.04 ευρώ)  θα  ισχύσει και για την αθλητική περίοδο 2015/16, εφόσον οι ομάδες παραμείνουν στην ίδια αγωνιστική κατηγορία συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα και όποια άλλη ομάδα ανεβεί κατηγορία. Το μηνιαίο τίμημα της τρέχουσας  αθλητικής περιόδου 2015/16 θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα.

Επιπλέον η αποπληρωμή της περυσινής χρονιάς 2014/15 συμφωνήθηκε να γίνει ως εξής : Οι έξι ομάδες θα καταβάλουν 250 ευρώ με την παραλαβή της βεβαίωσης παραχώρησης έδρας και το υπόλοιπο χρέος τους θα τακτοποιηθεί σε 25 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,  αρχής γενομένης από το Νοέμβριο 2015.

Στις υπόλοιπες ομάδες των Κλειστών Γυμναστηρίων η έκπτωση παραμένει στο ποσοστό  20% όπως ακριβώς αυτή είχε αρχικά χορηγηθεί από το μήνα Νοέμβριο 2014.

Επιπλέον, μετά από πρόταση του ΟΑΠΝ,  έγινε αποδεκτή η εφαρμογή του μέτρου της Αθλητικής Ταυτότητας για  όλους  τους αθλητές των κλειστών γυμναστηρίων, αρχής  γενομένης  από τη  χρονιά 2015/16. Χωρίς αυτήν κανείς αθλητής δεν θα δικαιούται πλέον να εισέλθει στα Κλειστά Δημοτικά Γυμναστήρια και σε περίπτωση ελέγχου αυτή πρέπει πάντα να επιδεικνύεται. Η εφαρμογή της επιβάλλεται από τον Νόμο (ΦΕΚ  1362/18/9/2001 –Πρότυπος  Κανονισμός  Λειτουργίας των Δημοτικών χώρων άθλησης των  ΝΠΔΔ των ΟΤΑ ), που ρυθμίζει ακόμα και σήμερα  τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων μας χωρίς όμως η συγκεκριμένη διάταξη της αθλητικής ταυτότητας(  άρθρο 10 σελίδα 4 ) να τεθεί ποτέ σε ισχύ. Η εφαρμογή της θα διευκολύνει τον ΟΑΠΝ στο έργο της επιστασίας και ελέγχου των αθλητικών χώρων στους καθημερινά διακινούνται πάνω από 1500 αθλητές , θα ενισχύσει την ασφάλεια των χώρων άθλησης και των αθλητών και  θα διευκολύνει την απογραφή του αθλητικού δυναμικού του Δήμου Κοζάνης για πολλούς λόγους.  Την έκδοση της θα την αναλάβει ο ΟΑΠΝ μετά την υποβολή συγκεντρωτικής κατάστασης αθλητών από την κάθε ομάδα, το αργότερο μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2015.

Για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα ισχύσει το περυσινό πρόγραμμα των ομάδων. Ο ΟΑΠΝ μετά την υποβολή των νέων προτάσεων των ομάδων ανέλαβε να επεξεργαστεί ένα καινούριο προσχέδιο προγράμματος για την τρέχουσα   αθλητική χρονιά, το οποίο θα κοινοποιηθεί στις ενδιαφερόμενες ομάδες μέχρι τις 2/9/2015 για να υποβάλουν κι αυτές μέχρι την Πέμπτη 4/9 τροποποιητικές προτάσεις,  αν το επιθυμούν, και το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από 8/9/2015, μετά την τελική του επεξεργασία από τον ΟΑΠΝ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.