Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα



Τους τελευταίους μήνες, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ,ξεριζωμένων ανθρώπων από τις εστίες τους, λόγω των πολέμων και των συνθηκών διαβίωσης, έχει λάβει χαρακτήρα ανθρωπιστικής κρίσης.

Άνθρωποι εξαθλιωμένοι και «κυνηγημένοι» φτάνουν με κάθε τρόπο και με κίνδυνο της ζωής τους στη χώρα μας σε αναζήτηση μια καλύτερη ζωής στην πολιτισμένη Δύση.

Παρακολουθώντας το δράμα των προσφύγων και βλέποντας την Ευρώπη να αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας την κρίση χωρίς τα ιδανικά που θα έπρεπε να διέπουν τον πολιτισμένο κόσμο, ο Δήμος Κοζάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στους πρόσφυγες και αναλαμβάνει  πρωτοβουλίες για να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους.

Ο Ελληνικός λαός και η περιοχή μας ξέρει από πρόσφυγες και αυτό δεν μας επιτρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στο δράμα άλλων συνανθρώπων μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.