Συνεχίζει τη λειτουργία του ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών στην Κοζάνη



Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει πως η λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, ο οποίος βρίσκεται στη γεωγραφική του εμβέλεια συνεχίζει τη λειτουργία του.

Ο ξενώνας είναι δυναμικότητας 20 κλινών και προσφέρει βραχεία διαμονή, σίτιση και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και στα παιδιά τους, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο αποτελείται από μία κοινωνική λειτουργό, μια ψυχολόγο και μια παιδοψυχολόγο. Ο ξενώνας στελεχώνεται, επίσης, από ένα στέλεχος διοικητικής υποστήριξης, μια υπάλληλο γενικών καθηκόντων και φύλακες.

Στόχος των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους σε νέες βάσεις.

Η λειτουργία του ξενώνα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου δικτύου 61 δομών σε όλη τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει: την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, 39 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, προσφέροντας υπηρεσίες υποστήριξης των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή, βιασμός, trafficking). Το δίκτυο συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων η οποία σχεδίασε και εποπτεύει όλες τις δομές με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.

Για λόγους ασφάλειας των φιλοξενούμενων η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ξενώνα είναι απόρρητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και σύνδεση με τον ξενώνα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω υπηρεσίες και στα εξής τηλέφωνα:
•    Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης: 2461351117, (08:00-14:00)
•    Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης: 2461049672, (08:00-16:00)

Το έργο στο Δήμο Κοζάνης συντονίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας στον άξονα προτεραιότητας 08».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.