Με τιμές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τσοτύλι, κηδεύτηκε ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης



Με αστυνομικές τιμές κηδεύτηκε ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά το 2007 σε αστυνομική επιχείρηση και από τότε παρέμενε ζωντανός – νεκρός Με τιμές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τσοτύλι Κοζάνης, κηδεύτηκε ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, που επί οκτώ χρόνια έδωσε μία γενναία όσο και άνιση μάχη με το θάνατο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά το 2007 και από τότε νοσηλευόταν ζωντανός – νεκρός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. «Δολοφόνοι, φάγατε το παιδί μου» φώναξε ο πατέρας του, κύριος Γιάννης Λαζαρίδης, πριν η γη της Κοζάνης «αγκαλιάσει» για πάντα τον γιο του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας για να αποτίσει φόρο τιμής στον Στάθη Λαζαρίδη. Συγχωριανοί, συνάδελφοι, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας όπως ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Δημήτρης Σοφός και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, οι τοπικοί βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης από τη Ν.Δ. και Μίμης Δημητριάδης από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος χοροστάτησε στη νεκρώσιμο ακολουθία. Μπάντα της αστυνομίας από τη Θεσσαλονίκη παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια, άγημα απέδωσε φόρο τιμής πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα, ενώ το φέρετρο σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία.

Η ενέδρα θανάτου

Ο Στάθης Λαζαρίδης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τον εντοπισμό ναρκωτικών στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, στις 5 Νοεμβρίου του 2007. Οι παράνομοι είχαν στήσει ενέδρα λίγο πριν την είσοδο του χωριού, γαζώνοντας με καλάσνικοφ τα τζιπ των αστυνομικών.

Ο ειδικός φρουρός χτυπήθηκε στον αυχένα και έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία, ενώ μεταφέρθηκε ακόμη και σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, χωρίς όμως επιτυχία. Σύμφωνα με τους γιατρούς είχε μείνει ουσιαστικά «φυτό», αν και ο πατέρας του πάντα υποστήριζε ότι ο Στάθης αντιλαμβάνεται. Την περασμένη Κυριακή η καρδιά του τον πρόδωσε έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε ηλικία μόλις 35 ετών. Η κόρη του είναι σήμερα οκτώ ετών, καθώς γεννήθηκε 40 ημέρες πριν ο άτυχος άνδρας τραυματιστεί σοβαρά.

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.