20 Σεπτεμβρίου: Ημέρα απόφασης και ευθύνης – Άρθρο του Γιώργου Δακή



Του Γιώργου Δακή

Η ερχόμενη Κυριακή είναι όχι μόνο η μέρα που γιορτάζει η Δημοκρατία μας, είναι ταυτόχρονα ημέρα ευθύνης και αποφάσεων. Είναι η μέρα που ως Έλληνες πολίτες καλούμαστε να επιλέξουμε την κυβέρνηση που θα ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας αναγέννησης της χώρας μας και της κοινωνίας μας.

Πολλοί συμπολίτες μας, εκφράζοντας την έκδηλη απογοήτευσή τους από το πολιτικό σύστημα, δηλώνουν πως θα απέχουν της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η Δημοκρατία προϋποθέτει ευθύνη. Όλοι μας ζούμε στην ίδια χώρα, όλοι μας είμαστε κομμάτια της ίδιας κοινωνίας, όλοι μας έχουμε καθήκον να συνδιαμορφώσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και που θα κρίνει τη δομή και τον προσανατολισμό της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που θα κληθεί να βγάλει την κοινωνία μας και τη χώρα μας από τα σημερινά αδιέξοδα.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων. Οικονομικές δυσκολίες που διογκώνονται, κοινωνικές ανισότητες που πυροδοτούν εντάσεις, δυσλειτουργίες στη δημόσια διοίκηση, δυσθεώρητα ύψη ανεργίας, ένα προσφυγικό –μεταναστευτικό που απειλεί να πνίξει ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι φανερό πως μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αποφύγαμε τα χειρότερα. Αποφύγαμε τον διεθνή απομονωτισμό σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο. Έχουμε, όμως, ακόμα μπροστά μας ανήφορο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο μόνος τρόπος να τον ανεβούμε και να φτάσουμε στο τέλος του είναι με εθνική ενότητα, με ομοψυχία, με συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων.

Ως Νέα Δημοκρατία προτείνουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και της κοινωνίας μας. Στο σχέδιο αυτό χωράμε όλοι οι Έλληνες και δεν περισσεύει κανείς μας. Καλούμε τους συμπατριώτες μας, όλους εσάς δηλαδή, ανεξάρτητα από το τι έχει ψηφίσει καθένας μας κατά το παρελθόν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τη δύσκολη και κρίσιμη για την πατρίδα μας αυτή μέρα να στηρίξει την παράταξη που βάζει πριν και πρώτα από όλα την Ελλάδα. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε εθνική ομάδα ικανών και άξιων ανθρώπων για τη διακυβέρνηση της χώρας μας, για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και την αναδιάρθρωση του χρέους, για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας και την αναδόμησή της πάνω στις δικές μας ανάγκες και με βάση τις δικές μας δυνάμεις.

Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Και τη στηρίζουμε όχι πάνω στους εταίρους μας, αλλά πάνω στον πατριωτισμό και τη δυναμική των Ελλήνων. Των Ελλήνων που πρέπει να εκπροσωπούμαστε και να νιώθουμε ότι εκπροσωπούμαστε όλοι μας από τη νέα εθνική μας κυβέρνηση. Η αλαζονική συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για μονοκομματική και αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν εκφράζει παρά την αμετροεπή φιλοδοξία ορισμένων προσώπων της. Μπορούν να συνεργάζονται με συνιστώσες για να συμπτύξουν ενιαίο κόμμα, αλλά δεν θέλουν να συνεργαστούν με την πλατιά βάση του ελληνικού λαού και να συμπτύξουμε όλοι μαζί την εθνική ομάδα αναδόμησης της πατρίδας μας, βασισμένη στη βούληση των Ελλήνων πολιτών, όπως αυτή θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

Εμείς καλούμε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και την εθνική μας προσπάθεια, ακριβώς όπως θα καλέσουμε και την επομένη των εκλογών όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της πατρίδας μας για να δημιουργήσουμε την εθνική μας ομάδα που θα βάλει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Στις 20 του Σεπτέμβρη ψηφίζουμε και αποφασίζουμε. ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα, στην ομαλότητα, στην ανάπτυξη, στην προοπτική, είναι ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.