Εκλογές 2015: Τα απρόοπτα, η αποχή και το μπέρδεμα με τα διόδια



Ομαλά κύλησε σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας η εκλογική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν οι μικρές καθυστερήσεις στην έναρξη της εκλογική διαδικασίας, μιας και σε ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν προσήλθαν έγκαιρα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα θέματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσ απαό τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία κράτησαν τους πρώτους… άτυχους που προσήλθαν για να ψηφίσουν.

Προσπάθεια να σκορπίσουν τα μηνύματα μίσους επιχείρησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε εκλογικό τμήμα στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη.

«Σήμερα το πρωί το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου γεμάτο με συνθήματα της Χρυσής Αυγής, σε πόρτες και τοίχους. Αυτός είναι ο σεβασμός τους στην παιδεία. Έτσι θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Ντροπή!!», επισήμανε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχ. Καλογεράκης θυμίζοντας ότι η συντήρηση του σχολείου ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα!

Ένταση επικράτησε και στη Στυλίδα ανάμεσα στον δήμαρχο Απ. Γκλέτσο και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Λαμπρούτσος. Οι δύο άνδρες μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, όπου και αλληλομηνύθηκαν, ενώ λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Μικροπροβληματα εμφανίστηκαν σε δυο εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακάρνανια, επειδή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχασαν τον δρόμο και καθυστέρησαν να προσέλθουν. Σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ν. Σμύρνης ένας δικαστικός αντιπρόσωπος παρέλαβε την κάλπη με λουκέτο και κάλεσε κλειδαρά για να το βγάλει και να τοποθετήσει νέο.

Να τονίσουμε πως ένταση σημειώθηκε στον δήμο Πύλης στην Θεσσαλία όταν εκλογέας εμφανίστηκε στο εκλογικό τμήμα με μπαλτά και άρχισε να απειλεί τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Άμεσα παρενέβη η Αστυνομία και τον συνέλαβαν.

Η αποχή φαίνεται πως θα είναι ο παράγοντας κλειδί των φετινών βουλευτικών εκλογών. Οι δημοσκόποι, ενόψει των exit polls, προβληματίζονται αφού όλα δείχνουν πως θα φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών!

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Raoul Ruparel, διευθυντή του Open Europe.

Όπως αναφέρει, στις ιστορικές εκλογές της Ελλάδας, η αποχή δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και στο 50%!Έχει επισυνάψει μάλιστα και πίνακα με τα ποσοστά της συμμετοχής στις εκλογές από το 1951 μέχρι σήμερα.

Μπέρδεμα με τα διόδια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα υπουργείο Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη διόδο και την άνευ καταβολή τιμήματος διέλυση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ’όλη της διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

«Το σχετικό ά΄τημα διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους, με το αιτιολογική της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.