Θερινές εκπτώσεις: Κάθε πέρυσι και… καλύτερα για τους εμπόρους της Κοζάνης!



ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 25% ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

– Τι λέει ο πρόεδρος για το νέο Θεσμικό Πλαίσιο της αγοράς: κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Κάθε …πέρυσι και καλύτερα λένε οι έμποροι της Κοζάνης, μιας και εν μέσω θέρους αλλά και καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταστηματάρχες βλέπουν τα καταστήματά τους άδεια και τον τζίρο τους να πέφτει καθημερινά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, κατά τη μέχρι τώρα περίοδο των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα της Κοζάνης σημείωσαν πτώση του τζίρου που ξεπέρασε το 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή σεζόν!

Φυσικά στη δυσμενέστατη αυτή εικόνα επηρέασε σαφέστατα και η επιβολή των capital controls στην τραπεζική αγορά, βάζοντας ουσιαστικά “ταφόπλακα” στις επιχειρήσεις. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης: “Δεν υπήρξε καθόλου κίνηση στην αγορά το διάστημα αυτό. Μάλιστα, υπήρξε πτώση του τζίρου κατά 25% εφέτος σε σχέση με πέρυσι. Κάθε χρόνο και χειρότερα, αφού και πέρυσι είχαμε αντίστοιχη πτώση του τζίρου! Λόγω των περιορισμών στις συναλλαγές, η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ήταν “μουδιασμένη”, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα η κίνηση ήταν λιγοστή”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, αναμένεται -ως είθισται- μια μικρή ανάκαμψη σα τέλη του Αυγούστου, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων.

 

Νέο θεσμικό πλαίσιο της αγοράς

Εντωμεταξύ, βρισκόμαστε εν αναμονή ψήφισης του νέου θεσμικού πλαισίου για την αγορά, ένα πλαίσιο που θα απελευθερώνει το καθεστώς των προσφορών για τα καταστήματα, υπό όρους και προϋποθέσεις. Μάλιστα σύμφωνα με το νέο καθεστώς προβλέπεται η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση ο κ. Αθανασιάδης σημειώνει πως “είναι προς στη σωστή κατεύθυνση”, λέγοντας πως η κίνηση είναι πεσμένη τις περιόδους αυτούς.

Επίσης, ο εμπορικός κόσμος βλέπει με θετικό μάτι τη δυνατότητα να κάνει προσφορές ο εκάστοτε επιχειρηματίας σε περίοδο που ο ίδιος το επιθυμεί.

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.