Σιάτιστα: Επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα: «Συνάντηση με την Ιστορία στους δρόμους της Σιάτιστας»



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη εκδήλωση που διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι ο διαδικτυακός τόπος www.siatistanews.gr με θέμα «Συνάντηση με την Ιστορία στους δρόμους της Σιάτιστας», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, στην αίθουσα τελετών του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας, με την αρωγή του Δήμου Βοΐου και της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το περιεχόμενο ψηφιακού δίσκου με πληροφορίες για τα ονόματα των δρόμων και των πλατειών της Σιάτιστας, για εκκλησίες και αρχοντικά, σημαντικά κτήρια και μνημεία της πόλης μας.

Η σύνθεσή του ψηφιακού δίσκου στηρίχτηκε:

στους ηλεκτρονικούς χάρτες τους οποίους σχεδίασε και επεξεργάστηκε ο κ. Γιάννης Πορπόρης,
και στα κείμενα των βιβλίων:
Από την πολιτιστική κληρονομιά της Σιάτιστας:
Εκκλησίες–Αρχοντικά-Δημόσια κτήρια,
της κ. Καλλιόπης Μπόντα-Ντουμανάκη,
– Συνάντηση με την Ιστορία στους δρόμους της Σιάτιστας και
– Η Ιστορία της Σιάτιστας σμιλεμένη στο μάρμαρο και στο μέταλλο, της κ. Αικατερίνης Ζωγράφου.

Η παρουσίαση έγινε από την κ. Θεολογία Ζωγράφου, την κ. Περιστέρα Μάνιου και τον κ. Χρήστο Καρακουλάκη, υποστηρίχθηκε δε με σύνολο διαφανειών που σχεδίασε και παρουσίασε ο κ. Γιάννης Πορπόρης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με φωτογραφίες, στις οποίες ο κ. Δημήτριος Μπάτζιος φρόντισε να αποτυπώσει τη Σιάτιστα που αγαπούμε σε όλες τις εποχές του χρόνου, και με το τραγούδι Σιάτιστα, δημιουργία των κ. Καρακουλάκη και κ. Μπόσιακα, σε απόδοση του κ. Νεκτάριου Βασιλείου.

Για περίπου δυο ώρες οι παριστάμενοι ξεναγηθήκαν στους δρόμους και τις πλατείες της Σιάτιστας “…Και την ηχώ σταλμένη από τα περασμένα όλοι ακούσαμε και γνωρίσαμε…”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος  Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Μαγιάγκας και πολύς κόσμος.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Καλλιόπη Μπόντα –Ντουμανάκη ανακοίνωσε την πρόθεση της ίδιας, του κ. Γιάννη Πορπόρη και της κ. Αικατερίνης Ζωγράφου να προσφέρουν δωρεάν στη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας το δικαίωμα έκδοσης και διάθεσης του CD-ROM ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ, μόλις ολοκληρωθεί η σύνθεσή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, εκ μέρους Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας, τίμησε τους συνεργάτες  του διαδικτυακoύ τόπου www.siatistanews.gr  με τιμητική πλακέτα και αποδέχτηκε τη δωρεά που προαναφέρθηκε.

Ο Δήμος Βοΐου συγχαίρει θερμά την κα Ζωγράφου Αικατερίνη, αλλά και όλους τους συνεργάτες του διαδικτυακού τόπου www.siatistanews.gr  για την συγκεκριμένη εκδήλωση και για το έργο που παρουσίασαν, και τους ευχαριστεί για τη δωρεά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.