Ραχήλ Μακρή: «Είναι νόμιμη η απόφαση για την αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για ένα ακόμη χρόνο;»



Συνυπογραφή της Ερώτηση και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα: «Είναι νόμιμη η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αναβολή είσπραξης του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς για ένα ακόμη χρόνο;»
 
Στις 12 Ιανουαρίου του 2015 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε την απόφαση ΠΟΛ 1016/2015  με βάση την οποία ουσιαστικά υιοθετείται για ένα ακόμη έτος η ανανέωση της αναβολής του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η απόφαση αυτή παραβιάζει την παράγραφο 12 του άρθρου 5 του Νόμου 3845/2010, σύμφωνα με τον οποίο η καταβολή γίνεται σε μηνιαία βάση.

Με την απόφαση της υπηρεσία στην οποία προΐσταται η κ. Σαββαΐδου ουσιαστικά μετατρέπει την μηνιαία υποχρέωση καταβολής σε ετήσια και ως εκ τούτου παρέχει την δυνατότητα αναβολής καταβολής των οφειλομένων ποσών για 12 μήνες.

Η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων δεν μπορεί να γίνεται με πολλαπλά κριτήρια και σίγουρα όχι με βάση την δυνατότητα του οφειλέτη να επηρεάζει την κοινή γνώμη μέσω των μέσων επικοινωνίας. Οι διορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί με όποια νομική μορφή και εάν διορίστηκαν οφείλουν να αποδίδουν τα αποδεικτικά στοιχεία διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος στα ελεγκτικά αρμόδια όργανα της δημοκρατίας, όπως το Κοινοβούλιο.

Σε μια δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια, καθώς αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης η λογοδοσία των οργάνων, προς τη πηγή των εξουσιών, που είναι ο Ελληνικός Λαός.

Προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η αλήθεια και τα πιθανά κίνητρα πίσω από την ανωτέρω αναφερομένη υπόθεση η Βουλευτής Ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ραχήλ Μακρή συνυπέγραψε την με αριθμ. πρωτ. 4409/370/05-08-2015 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων μαζί με τους κ.κ. Αμμανατίδου – (Πασχαλίδου) Γεωργίου Ευαγγελία (Λίτσα), Γάκη Θωμά Δημήτριο, Δελημήτρο Ευαγγέλου Κωνσταντίνο, Ζαχαριά Παναγιώτη Κωνσταντίνο, Ιωαννίδη Λαζάρου Ηλία, Κοδέλα Παναγιώτη Δημήτριο, Κριτσωτάκη Γεωργίου Μιχαήλ, Λαπαβίτσα Αντωνίου Κωνσταντίνο, Μπαλαούρας Δημητρίου Γεράσιμο, Ουζουνίδου Χρήστου Ευγενία, Πετράκο Κωνσταντίνου Αθανάσιο, Σαμοΐλη Κωνσταντίνου – Νικολάου Στέφανο, Σκούμα Δημητρίου Αθανάσιο, Σταθά Παναγιώτη Ιωάννη και Χαραλαμπίδου Δημητρίου Δέσποινα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.