Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης για το κλείσιμο των 2 καταστημάτων Βερόπουλος



Την Δευτέρα 3/8/2015 έκλεισαν τα δύο υποκαταστήματα της εταιρείας Super Market ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Πτολεμαΐδα και πετάχτηκαν στο δρόμο τριάντα εργαζόμενοι- τριάντα οικογένειες. Αφού ένοιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνουν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την εντατικοποίηση, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, απολύσεις, τρομοκρατία, εφαρμογή της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Η εταιρεία ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι μια από τις πέντε πιο αναπτυγμένες επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο λιανικό εμπόριο που γίνονται με στόχο τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και στο χώρο του εμπορίου τροφίμων η επιχείρηση εξαγοράστηκε από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. Με την εξαγορά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Βερόπουλο δεν έχουν εξασφαλισμένο το μεροκάματό τους είτε στα καταστήματα που αγόρασε ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, είτε σε αυτά που ακόμα  παραμένουν στην επιχείρηση ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Αυτό που έχουμε να πούμε στους εργαζόμενους είναι ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι στους όποιους αγώνες γίνουν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία Βερόπουλος να έχουν ψηλά το κεφάλι,

Να μην φοβηθούν. να μην αποδεχτούν τις απολύσεις δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για την κατάσταση. Να εμπιστευτούν τη δύναμη τους, να οργανώσουν την πάλη τους, ενωμένοι απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία και τα φερέφωνα της.

Η επίθεση της εργοδοσίας του Βερόπουλου στους εργαζόμενους μας αφορά όλους.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε :

ü Να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
ü Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.