Παραδοσιακό Πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης



Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του καθώς και τους λάτρεις της καλής μουσικής στο Παραδοσιακό Πανηγύρι που διοργανώνει  για όγδοη συνεχή χρονιά την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στο Πάρκο Ηπειρωτών με το μουσικό σχήμα του Κώστα Βέρδη.

Το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι είναι ένας θεσμός που ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης δίνει ιδιαίτερη προσοχή κάθε χρόνο μια που η επιλογή της ορχήστρας συνδέεται άμεσα με την μορφή και υφή του πανηγυριού.
 
Η παρουσίαση της μουσικής και των χορών με την συνοδεία των κλασσικών οργάνων (κλαρίνο, βιολί, ντέφι και λαούτο) χωρίς την παρουσία άλλων που αλλοιώνουν τον αυθεντικό ήχο είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα γνήσια ηπειρώτικα πανηγύρια.

Σε πείσμα μάλιστα του ρεύματος της νέας, ηλεκτρονικής εποχής στη μουσική, που δυστυχώς ακόμη και μέσα στην Ήπειρο έχει περάσει σε αρκετές εκδηλώσεις, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης επιμένει όχι απλά παραδοσιακά αλλά και αυθεντικά.

Στην ορχήστρα εφέτος όπως προαναγράφηκε, θα είναι ο γνωστός στην Ήπειρο αλλά και στο Πανελλήνιο  Κώστας Βέρδης στο κλαρίνο με τον αδερφό του και συνοδοιπόρο στην μουσική του διαδρομή, Βαγγέλη Βέρδη στο ντέφι. Θα τους πλαισιώνουν  τα παιδιά τους Στέφανος και Μιχάλης Βέρδης  στο λαούτο και στο βιολί αντίστοιχα ενώ στο τραγούδι θα είναι ο  Γιώργος  Πατσούρας.

 

Εκ  του  Διοικητικού   Συμβουλίου
του Συλλόγου Ηπειρωτών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.