Δ.Ε.ΤΗ. Πτολεμαΐδας: Ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές καταναλωτών



Η Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αφού εξέτασε λεπτομερώς όλες τις περιπτώσεις οφειλετών, μεριμνώντας ιδιαίτερα για τους οικονομικά ευάλωτους καταναλωτές, αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με τις οφειλές κατανάλωσης Θερμικής Ενέργειας:

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ
Σε οικοδομές με οφειλές κατανάλωσης θερμικής ενέργειας περιόδου 2014-2015, δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια κατά την νέα περίοδο 2015-2016, εάν δεν εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής τους έως 31 Αυγούστου 2015.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων δυσχερειών εξόφλησης ατομικών οφειλών, θα καταβάλλεται το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο σε επτά (7) μηνιαίες ισόποσες δόσεις, με προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :
 
1.    Δικαιολογητικό ανεργίας : κάρτα ανεργίας
2. Δικαιολογητικό Χαμηλού εισοδήματος : Εμφάνιση Εκκαθαριστικού ≤ 10.000,00 € συν 1.000,00 € για κάθε παιδί ή προστατευόμενο μέλος. Το εκκαθαριστικό δεν θα κατατίθεται στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. αλλά θα επιστρέφεται.
3. Δικαιολογητικό Μακροχρόνιας Ασθένειας ή έκτακτης σοβαρής νοσηλείας : Γνωμάτευση από Νοσοκομείο – ΙΚΑ.
4. Δικαιολογητικό Πτώχευσης για επαγγελματίες : Αποδεικτικό ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ή ΔΟΥ.

Σε κάθε διακανονισμό των παραπάνω κατηγοριών θα κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει ο διαχειριστής της οικοδομής, ότι έλαβε γνώση της ρύθμισης ο ίδιος και όλοι οι ένοικοι και ότι σε περίπτωση μη τήρησης καταβολής των δόσεων θα διακόπτεται η παροχή θερμικής ενέργειας στην οικοδομή.

Προϋπόθεση για να προβεί κάποιος καταναλωτής σε  διακανονισμό οφειλών προηγούμενης περιόδου, αποτελεί η εξόφληση των οφειλών παλαιότερων ετών.

Οφειλές κατανάλωσης οι οποίες δεν εμπίπτουν στις παραπάνω ρυθμίσεις θεωρούνται αδικαιολόγητες και θα πρέπει να εξοφληθούν στο σύνολό τους.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Κάλφας Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.