Ενδιάμεση Έκθεση προόδου του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2015» για τον μήνα Ιούλιο



Το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  εκτελείται στην ευρύτερη περιοχή των 4 περιφερειακών ενοτήτων (Γρεβενών,Καστοριάς,Κοζάνης,Φλώρινας) με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.

Εντός του Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν :

Εβδομαδιαίοι έλεγχοι – δειγματοληψίες παρακολούθησης της παρουσίας προνυμφών κουνουπιών στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα.
Διενέργεια ψεκασμών με χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων από εδάφους στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα. Συγκεκριμένα κατά το διάστημα που αναφέρεται η παρούσα Έκθεση πραγματοποιήθηκαν από εδάφους ψεκασμοί συνολικής επιφάνειας 73.420 m2    
Έλεγχος των αστικών σημειακών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και απαιτούμενων εφαρμογών προνυμφοκτονίας με χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων.

Κατά την εκτέλεση του έργου συλλέγονται και καταγράφονται τα δεδομένα που προκύπτουν από τους ελέγχους των δειγματοληπτικών σταθμών προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών, καθώς και  αυτά που αφορούν τις ψεκαστικές εφαρμογές.

Από την έναρξη  του έργου καταπολέμησης κουνουπιών έχει τεθεί σε λειτουργία γραμμή εξυπηρέτησης κοινού και τοπικών αρχών, με αριθμό κλήσης  800-11-24424, για τον εντοπισμό προβλημάτων τοπικής όχλησης και για την ενημέρωση των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.