Επιτυχημένη η εκδήλωση στη Σιάτιστα για τη συνεισφορά του Σιατιστινού Λογίου και συγγραφέα Μιχαήλ Παπαγεωργίου



Ο βίος, το συγγραφικό έργο και η συνεισφορά του  Σιατιστινού Λογίου και συγγραφέα Μιχαήλ Παπαγεωργίου στην πνευματική αναγέννηση του γένους παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας με ομιλητή τον Σιατιστινό εκπαιδευτικό Αναστάσιο Παπά, με αφορμή την μεταπτυχιακή διατριβή του  με θέμα: «Μιχαήλ Παπαγεωργίου ο Σιατιστεύς: Ο λόγιος δάσκαλος του 18ου αιώνα και το συγγραφικό του έργο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δημάρχου Βοΐου, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Δίκος Στέργιος, ο οποίος ανέφερε ορισμένα βιογραφικά στοιχεία για τον εκπαιδευτικό Αναστάσιο Παπά, και τον συνεχάρη για το πνευματικό του έργο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και δρ. Θεολογίας Αναστάσιος  Ν. Δάρδας, επισημαίνοντας τα σημαντικότερα στοιχεία από το βιβλίο του Αναστασίου Παπά για τον Μιχαήλ Παπαγεωργίου, και τονίζοντας τη τεράστια σημασία αυτών των πνευματικών έργων στην Παιδεία, μέσα από τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία ανθρώπων που συνέβαλαν τα μέγιστα   στη μόρφωση των ελληνοπαίδων της οθωμανοκρατούμενης Ελλάδας και των ελληνικών παροικιών.
 
Ο κ. Παπάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και συνεργάστηκαν στην έρευνά του, τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.