Φώφη Γεννηματά από την Κοζάνη: «Δημιουργούμε τον τρίτο, προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης»



Συνεργασία στρατηγικής σημασίας, η οποία είναι «απολύτως αναγκαία» και «εθνική ανάγκη για τον τόπο» χαρακτήρισε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Κοζάνη.

«Δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας» δήλωσε η ίδια και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ ως «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» και συνιστά ένα ρεύμα που, όπως εκτίμησε, μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό.

«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική» είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ κ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι αφενός «με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ» και αφετέρου διότι πίσω από το μεταρρυθμιστικό προσωπείο, όπως είπε, «πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».

Η κ. Γεννηματά επέστρεψε δε τα πυρά της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, απαντώντας ότι «τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους» και «είμαστε περήφανοι για αυτό».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα».

Η ίδια τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο διότι «είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό» και γιατί «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος».

Έθεσε δε ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του 3ου μνημονίου, αναφερόμενη ειδικά στα θέματα της φορολόγησης των αγροτών, τις συντάξεις, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.