Ανακοίνωση – καταγγελία του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στα Super Market ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ



Η εταιρεία Super Market ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι μια από τις πέντε πιο αναπτυγμένες επιχειρήσεις που κάνουν κουμάντο στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα καταστήματα πανελλαδικά έχουν υποστεί τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, την εντατικοποίηση, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, απολύσεις, τρομοκρατία, εφαρμογή της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Μέτρα που εφαρμόστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των εξαγορών και συγχωνεύσεων στο λιανικό εμπόριο που γίνονται με στόχο τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και στο χώρο των τροφίμων η επιχείρηση εξαγοράστηκε από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.

Με την εξαγορά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Βερόπουλο δεν έχουν εξασφαλισμένο το μεροκάματό τους είτε στα καταστήματα που αγόρασε ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, είτε σε αυτά που ακόμα  παραμένουν στην επιχείρηση ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Η εταιρεία ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και έκανε 30 απολύσεις στην Πτολεμαϊδα και θα δρομολογήσει κλείσιμο και άλλων καταστημάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία αυτούς τους εργαζόμενους που καλούσε «να βάλουν πλάτη και να κάνουν θυσίες για να κρατηθεί η επιχείρηση» και στα χρόνια της «ανάπτυξης» και στα χρόνια της κρίσης.

Η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία με απαίτηση να γίνει συνάντηση, αφού μας πέρασαν «από 40 κύματα» τελικά επικοινώνησε μαζί μας ο υπεύθυνος ανθρωπίνου δυναμικού τις εταιρίας Βερόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι :

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει συνάντηση με τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων και μελών τις Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ που είναι ενάντια στις απολύσεις που έγιναν γιατί πριν απολυθούν οι 30 εργαζόμενοι στην Πτολεμαϊδα η εταιρία είχε ενημερώσει το επιχειρησιακό σωματείο, το κλαδικό σωματείο των σουπερ μάρκετ και τον γενικό γραμματέα της ΟΙΥΕ.
Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν έκαναν τίποτα για να μην γίνουν οι απολύσεις.
Eχουν τεράστιες ευθύνες γιατί με την στάση τους βοηθούν την εργοδοσία να περνά ανεμπόδιστα τα σχέδια της στο κλάδο, οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τέτοια σωματεία και τέτοιους συνδικαλιστές που είναι η φωνή τις εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα.   Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς.
Η πανελλαδική γραμματεία εμπορίου- υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους των Σ/Μ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, κοντά στους απολυμένους  σε όλη την Ελλάδα και από κοινού να οργανώσουν την μάχη για να βάλουν φρένο στην επίθεση τις εργοδοσίας, στο κλείσιμο καταστημάτων, στις απολύσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία Βερόπουλος , να μην φοβηθούν. να μην αποδεχτούν τις απολύσεις δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για την κατάσταση. Να εμπιστευτούν τη δύναμη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα και συλλογικά να οργανώσουν την πάλη τους, ενωμένοι απέναντι στην μεγαλοεργολάβοι και τα φερέφωνα της.  
Η επίθεση της εργοδοσίας του Βερόπουλου στους εργαζόμενους μας αφορά όλους.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους, να απαιτήσουμε :
 Να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.