Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη



ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22  ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στις 8.00 μ.μ.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι μπορεί να άλλαξε ο μηχανοδηγός στο κυβερνητικό τιμόνι, το τρένο όμως έχει τον ίδιο προορισμό, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτόν των αντιλαϊκών μέτρων που φορτώνονται συνέχεια στις πλάτες μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.

Στα ήδη δυσβάστακτα βάρη από τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχονται να προστεθούν κι άλλα.

 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

 
Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο για να μην γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επίθεσης.

Μας λένε, ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν μας λένε όμως πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που προχωράνε σε αύξηση της παρακράτησης των εισφορών 1% των μισθών για τα ταμεία και 0,5% για τα επικουρικά;

Πως θα παίρνει τα ίδια λεφτά ο συνταξιούχος αφού θα του κρατάνε επιπλέον 2% από την κύρια σύνταξη για την υγεία και 6% από την επικουρική, θα του κόψουν το ΕΚΑΣ και θα εφαρμόσουν την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στην κύρια σύνταξη εκτός από την επικουρική;

Πως δεν θα αδειάζει η τσέπη μας πιο γρήγορα όταν ένα σωρό βασικά είδη διατροφής αυξάνονται κατά 10%;

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού κάνουν είδος πολυτελείας τη φασολάδα, το πιλάφι και τα μακαρόνια, προϊόντα δηλαδή που βάζει καθημερινά κάθε λαϊκή οικογένεια στην κατσαρόλα για να επιβιώσει.

Αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με στόχο το θάνατο πάνω στο μαδέρι, αφού δεν θα βγαίνει κανείς στην σύνταξη πριν από τα 62 χρόνια.

Ενισχύουν παραπέρα το νομικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας για να μην υπογράφουν Σ.Σ.Ε. και να ξεχαρβαλώσουν τελείως τις εργασιακές σχέσεις.

Από την άλλη, προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι παραμυθιάζοντας τον κόσμο ότι για πρώτη φορά θα πληρώσουν και οι κεφαλαιοκράτες. Δεν μας λένε όμως, το πώς θα τους αποτρέψουν τις όποιες εισφορές τους επιβληθούν, ότι αυτές δεν θα τις μετακυλήσουν στις τιμές των προϊόντων ή στους μισθούς των εργαζομένων; Απεναντίας, τους ετοιμάζουν νέο μποναμά 35 δις από το «πακέτο Γιούνκερ», λεφτά δικά μας και αυτά.

Για το πακέτο αυτό λυσσάνε οι καπιταλιστές, ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι. Αυτός είναι ο λόγος που οι κατασκευαστικοί όμιλοι απειλούν ότι θα κλείσουν τα εργοτάξια, εκβιάζοντας ότι θα αφήσουν στον δρόμο τους εργάτες για να εξασφαλίσουν νέα προνόμια και νέα συμβόλαια.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Τις προηγούμενες μέρες είδαμε να γίνεται προσπάθεια, προκειμένου να κάνουν τον λαό συνένοχο στο έγκλημα και να δεχτεί τα νέα μέτρα, να καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι όλα θα λυθούν μέσα από το δημοψήφισμα. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Νέο μνημόνιο. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που καλούσε σε απόρριψη και της πρότασης των δανειστών και της πρότασης της κυβέρνησης, κόντρα στο ρεύμα και σε όλους αυτούς, που θέλουν οι εργάτες να στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα των αφεντικών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό πακέτο. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα χρέη, δηλ. το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.

Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απωλειών από τα προηγούμενα μέτρα.

Οργανώνουμε τον αγώνα βάζοντας μπροστά την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη αυτών που γεμίζουν τα σεντούκια τους από τον δικό μας ιδρώτα.

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ
ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ή ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.