Ανακοίνωση του ΣΕΕΝ για την κατάσταση των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΔΕΗ



Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει το φαινόμενο τρομοκράτησης των εργαζομένων στις εργολαβίες, που αξιοποιούν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά  και της ΝΔ, μετά το κλείσιμο των τραπεζών για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Κάθε μέρα πληθαίνουν οι καταγγελίες από εργολαβίες στη ΔΕΗ, που ανακοινώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους. Ανακοινώνουν ακόμη και απολύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα με το ΣΕΕΕΝ αποκούμπι στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών, να μην δεχτούμε την απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις.

Δεν δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι την κρίση.

Καλούμε επίσης τα Εργατικά Κέντρα Πτολεμαΐδας – Κοζάνης – Φλώρινας να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Με ταξική αγωνιστική απάντηση για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ της κυβέρνησης και ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Απαιτούμε:
Να διασφαλισθούν οι πληρωμές, στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων.
Καμία απόλυση εργαζομένων με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.