Ραχήλ Μακρή: «Η εμμονή ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ αφήνει υπόνοιες διαπλοκής ξένων και εγχώριων συμφερόντων αλλότριων του Ελληνικού Λαού»



Ως Βουλευτής της ενεργειακής καρδιάς της Χώρας έχω υποχρέωση να ενημερώσω για μια ακόμα φορά όλους τους πολίτες αυτής της Χώρας ότι η μετατροπή ενός δημόσιου σε ιδιωτικό μονοπώλιο εξυπηρετεί μόνο τον αγοραστή του που θα κερδίζει εις βάρος των καταναλωτών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι:

Ο ΑΔΜΗΕ έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί δυνάμει του Ν. 4001/2011 και της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ και βάση αυτών διασφαλίζεται η αυτονομία της εταιρείας στη λήψη αποφάσεων για ζητήματα λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ, όπως επίσης και η πλήρη ανεξαρτησία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεχθεί την ενσωμάτωση της ανωτέρω οδηγίας όπως αυτή υλοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλα Κράτη Μέλη.
Η πραγματική αξία του ΑΔΜΗΕ υπολογίζεται σε 8 δις ευρώ, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ και εγγυημένο κέρδος που εισπράττεται χωρίς το παραμικρό ρίσκο.
Η πώληση υποδομής αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ αντί τιμήματος μερικών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και η επιχειρηματολογία υπουργών για την εύρεση ισοδύναμων μέτρων διασφάλισης του ανταγωνισμού την στιγμή που είναι ήδη διασφαλισμένος, με λύση που έχουν αποδεχθεί οι θεσμοί, αποτελούν τραγελαφικές επιλογές που δεν κατέχουν οποιαδήποτε αξία συζήτησης

Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας βγήκε στο σφυρί από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις αντίθετες δηλώσεις και δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην αντιμνημονιακή περίοδο των εξαγγελιών στο Ζάππειο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά νομοθετούσε άνευ ντροπής και ουδεμίας συνέχειας εξαγγελιών και ρυθμίσεων. Η πραξικοπηματική νομοθέτηση όφειλε να έχει σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου 2015, όπως και η ασυνέχεια λόγων και έργων.

Ο μόνος λόγος επιμονής πώλησης του ΑΔΜΗΕ από τους δανειστές για την ουσιαστική μετατροπή ενός δημόσιου αγαθού σε ιδιωτικό μονοπώλιο, που θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με το επιχειρηματικό κέρδος και
θα στερήσει το δημόσιο ταμείο από σίγουρα έσοδα, είναι η πιθανή αποπληρωμή των γραμματίων όσων χρηματοδότησαν και ενίσχυσαν την εκστρατεία του φόβου για το grexit.

Αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για οποιαδήποτε κυβέρνηση η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της συνέχειας εξαγγελιών και έργων, προκειμένου οι πολίτες να μην συνδέσουν την άνευ όρων παραμονή στην διακυβέρνηση με την άνευ όρων εξυπηρέτηση συμφερόντων διαπλοκής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.