Νόμος του κράτους τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου – «Όχι» από Ρ. Μακρή και Ε. Ουζουνίδου από την Π.Ε. Κοζάνης



– Υπερψήφισε τα σκληρά μέτρα ο Πάνος Καμμένος και τον χειροκρότησαν οι βουλευτές της Ν.Δ.
– Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο οπαδός της δραχμής κ. Λαπαβίτσας ψήφισε ΝΑΙ
– Παρά τη χτεσινή του ανακοίνωση πως θα ψηφίσει ΟΧΙ τελικά ο κ. Μιχελογιαννάκης ψήφισε ΝΑΙ
– Η Ραχήλ Μακρή πιστή στη γραμμή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ψήφισε ΟΧΙ και αποχώρησε από την αίθουσα
– Το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού στους “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ
– Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο
– “Άδειασμα” και γιούχα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που αποχώρησε για να ανέβει στην έδρα ο Αλέξης Μητρόπουλος

Υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου με μεγάλη πλειοψηφία που σημαίνει πως τα σκληρά μέτρα πλέον είναι νόμος του κράτους, αλλά δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση που είδε να “ματώνει” από βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Τα σκληρά μέτρα υπερψηφίστηκαν από 229 βουλευτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους βουλευτές του Ποταμιού και εκείνους του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολα, καθώς από τους 149 βουλευτές, 32 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ, 6 βουλευτές παρών και μία βουλευτής, η κα Τσανάκα Αλεξάνδρα απουσίαζε από τη διαδικασία.

Μετά από μία συζήτηση στην Ολομέλεια από την οποία για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν οι στιγμές μεγάλης έντασης, έχει έρθει η… στιγμή της αλήθειας για τους βουλευτές.

Ωστόσο ο ανασχηματισμός δεν είναι το μοναδικό σενάριο για την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συμφωνία ή ακόμα και να παραιτηθεί, κάτι που διεμήνυσε προς τους βουλευτές, στους οποίους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως εάν δεν στηριχθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα.

Υπό αυτό το κλίμα των δραματικών εξελίξεων ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο από τον οποίο ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηψοφορίας.

Την επικοινωνία αυτή επιβεβαίωσε και το Μαξίμου με κυβερνητικούς κύκλους να αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο πως σε περίπτωση που οι απώλειες είναι μεγάλες από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι αποφασισμένος ακόμα και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την επικοινωνία.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.