Capital controls: 60.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση να μετακομίσουν στη Βουλγαρία



Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι 60.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μιλώντας στο ΣΚΑΙ: «Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run (…) Kαταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία» και πρόσθεσε ότι η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης απάντησε: «Αμφισβητώ την είδηση (…) Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες (…) μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. ευρώ θα ανακουφιστούν από τα κόκκινα δάνεια τόσο επιχειρήσεις όσο και οι φτωχοί πολίτες» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ.

Ενώ και η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη σχολίασε ότι «από πέρυσι τον Ιούνιο υπήρχε το πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν κατέβασε τα μολύβια η προηγούμενη συγκυβέρνηση το πρόβλημα όμως επιδεινώθηκε με τα capital controls. Nα πάρουμε συντεταγμένα μέτρα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχει σταθερός δρόμος».

Πηγή: arouraios.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.